Nogomet

Kuglice donijele vrhunski spektakl

Tomislav Globan • petak, 19.12.2008.

Teško se sjetiti je li osmina finala Lige prvaka ikada donijela spektakularnije i kvalitetnije okršaje. Krajem veljače i početkom ožujka sljedeće godine Europa će uživati u vrhunskim dvobojima najboljih klubova svijeta...

Izdvojiti najzvučniji par osmine finala ove sezone nije nimalo lak zadatak. Real Madrid s novim trenerom odmjerit će snage s Liverpoolom, klubom koji se posljednjih godina pokazao kao iznimno teško pobjediv u dvije utakmice.

Ove sezone iznenađujuće neuvjerljiv Chelsea namjerit će se na Juventus kojeg vodi bivši trener Londončana - Claudio Ranieri.

Još jedan bivši trener Chelseaja, Jose Mourinho, dobio je možda i najteži mogući ždrijeb - Inter će se za četvrtfinale boriti s braniteljem naslova Manchester Unitedom.

Spektakularan nogomet možemo očekivati u dvoboju Lyona i Barcelone, dok bi izuzetno neizvjesno trebalo biti u utakmicama Arsenala i Rome, nadajmo se s Eduardom u sastavu Topnika.

Atleticu iz Madrida za "dlaku" je pobjeglo prvo mjesto u skupini, no ždrijeb mu je danas za protivnika namijenio Porto što i nije tako loš izbor s obzirom na moguću alternativu.

Minhenski Bayern osjetan je favorit u ogledu sa Sportingom iz Lisabona, dok se najslabijim parom na prvi pogled čini susret Villarreala i Panathinaikosa.

Prve su utakmice na rasporedu 24. i 25. veljače, a uzvrati 10. i 11. ožujka 2009.

Liga prvaka, osmina finala:
Chelsea - Juventus
Villarreal - Panathinaikos
Sporting Lisabon - Bayern München
Atletico Madrid - Porto
Olympique Lyon - Barcelona
Real Madrid - Liverpool
Arsenal - Roma
Inter - Manchester United

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!