Košarka

"Odbjegli sinovi" se vraćaju u NBA?

Bernard Jurišić • petak, 19.12.2008.
"Odbjegli sinovi" se vraćaju u NBA?
Foto: EPA

Prošlog ljeta jedna od glavnih vijesti u svijetu košarke bio je nikad brojniji "egzodus" igrača iz NBA u Europu. Međutim, čini se da će se neki od njih brzo vratiti "preko bare"...

Prošlog ljeta 15-ak igrača NBA ligu je zamijenilo Europom. Rusija, Grčka, Španjolska i Italija bile su "destinacije iz snova", no čini se da su se neki od njih počeli predomišljati. Posebno oni koji su američke NBA arene zamijenili ruskim ni blizu jednako spektakularnim dvoranama i ambijentima.

Razigravač Janero Pargo iz moskovskog Dinama mogao bi se nakon Nove godine vratiti u SAD. Za njega su otvoreno zainteresirani Phoenix Sunsi i New York Knicksi, no nisu jedini. Za prošlogodišnju pričuvu Chrisu Paulu u New Orleans Hornetsima zanima se još nekoliko momčadi, koje očekuju Pargov raskid ugovora u Rusiji.

Srbijanski centar Nenad Krstić iz Triumpha navodno je već dogovorio svoj povratak u NBA. Njegov budući poslodavac trebala bi biti najlošija momčad lige, Oklahoma City Thunder. Krstić bi s najmlađim NBA klubom trebao potpisati trogodišnji ugovor i to još prije Nove godine.

Treći kojeg se spominje u kontekstu povratka je Argentinac Carlos Delfino. Prošlosezonski šuter Toronto Raptorsa na meti je New York Knicksa. Igranje u Madison Square Gardenu sigurno nije beznačajan izazov za igrača malog, iako bogatog Himkija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!