Tenis

Dokićevoj i Melbourne i Fed Cup?

Maja Giljanović • subota, 20.12.2008.
Dokićevoj i Melbourne i Fed Cup?
Foto: Jurica Rako

Jelena Dokić odlučnija je nego ikada vratiti se kamo objektivno i pripada. Prije šest godina četvrta igračica svijeta, a 2000. polufinalistica Wimbledona, Dokić je izborila polufinale kvalifikacija koje pobjednicima donose wild-card za Australian Open...

Vidjevši je na treninzima izbornik Australije David Taylor otkrio je da ozbiljno razmatra pozvati ju u reprezentaciju, "zahvaliti" se Jessici Moore te 25-godišnjakinju priključiti Samanthi Stosur, Casey Dellacqui i Rennae Stubbs pred skorašnje azijske kvalifikacije u Fed Cupu.

"Nemojmo prejudicirati. Ja jesam i zdrava i treniram naporno i igram sve bolje i bolje te sam više sam puta izjavljivala da bih se odazvala pozovu li me, ali sada se želim usredotočiti na ovaj turnir", izjavila je reprezentativka Australije na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. koja je nakon skandala oca Damira, koji je organizatore u Melbourneu optužio za urotu protiv Dokićevih, 2002. raskinula s njihovim Teniskim savezom.

Dokić je u Melbourne Parku u prvom kolu kvalifikacija, koje se igraju po round robin sustavu, Sophie Letcher prepustila samo tri gema (6:3, 6:0) prije nego ju je u drugom svladala Monika Wejnert (6:3, 3:6, 6:4). 179. igračica svijeta četvrtfinale je, međutim, izborila protiv Marije Mirković (6:4, 6:2), a protiv Brittany Sheed je potom slavila s 6:2, 6:2 te je u polufinalu čeka Emelyn Starr.

Među tenisačima polufinalistima nema razvikanog Bernarda Tomića kojeg su pobijedili i Colin Ebelthite (8:6 u tie-breaku trećeg seta) i Joe Sirianni, a finale će protiv upravo Ebelthitea pokušati izboriti Marinko Matošević. 23-godišnjak hrvatskih korijena je u četvrtfinalu nadvisio Carstena Balla (6:3, 6:7, 6:3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!