Tenis

Novi zalet Jelene Dokić

Maja Giljanović • nedjelja, 21.12.2008.
Novi zalet Jelene Dokić
Foto: Jurica Rako

Bivša četvrta igračica svijeta Jelena Dokić uspjela je izboriti nastup na Australian Openu. 25-godišnjakinja je najprije u polufinalu deklasirala Emelyn Starr, a potom u finalu preokretom slavila protiv Monike Wejnert...

Jelena Dokić (179.) se u finalu turnira za dodjelu wild-cardova propisno pomučila protiv 528. igračice svijeta Wejnert koja je Osječanku pobijedila u drugom kolu u skupini.

Protiv 16-godišnjakinje je, naime, nekadašnja polufinalistica Wimbledona izgubila prvi set (7:3 u tie-breaku), ali je preokrenula u preostala dva (7:5, 6:3) i izborila mir da se na turnirima u Brisbaneu i Hobartu pripremi za Melbourne umjesto da brine o kvalifikacijama za prvi Grand Slam sezone.

Dokić je 2006. izgladila odnose s Teniskim savezom Australije nakon skandala koje joj je priređivao čudnovati otac Damir - 2001. je primjerice organizatore optužio da sabotiraju Jelenu.

Ogradila se od njega i nakon što se prije dvije godine strmoglavila na 617. mjesto započela trnovit put natrag. Ove je sezone osvojila tri Challengera (Darmstadt, Caserta i Firenza gdje je među ostalima pobijedila našu Mirjanu Lučić) i prvi će put nakon četiri godine sezonu okončati unutar 200 najboljih igračica svijeta.

Marinko Matošević se, pak, nije uspio plasirati u finale. 23-godišnjaka hrvatskog porijekla je zaustavio Colin Ebelthite (6:4, 6:4), a kasnije je slavio i u finalu protiv Sama Grotha.

Australian Open u Melbourne Parku starta 19. siječnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!