Zimski sportovi

Cuche u vodstvu, Kostelić u drugoj vožnji

Antonija Pavlić • nedjelja, 21.12.2008.
Cuche u vodstvu, Kostelić  u drugoj vožnji
Foto: EPA

Muška skijaška karavana se nakon odvoženih brzih disciplina u Val Gardeni preselila u talijansku Alta Badiju, gdje je za danas predviđen 20. u tom skijalištu, već tradicionalni, veleslalom. Najbolje vrijeme nakon prve vožnje upisao je Švicarac Didier Cuche, a samo tri stotinke za njim zaostaje Daniel Albrecht. Ivica Kostelić odvozio je solidnu vožnju te zauzeo odlično 12. mjesto...

Ivica Kostelić nije u utrku krenuo s puno rizika ne želeći riskirati bodove koje nije uspio skupiti u brzim disciplinama u Val Gardeni. Početni zaostatak od 22 stotinke na drugom prolazu se povećao na 70, da bi u cilju upisao 12. mjesto s 1.43 sekunde sporijim vremenom od Švicarca. Naš je najbolji skijaš po ulasku u cilj bio zadovoljan ostvarenim, što nije ni čudo budući da je već nekoliko puta istaknuo kako mu je u borbi za Kristalni globus potreban svaki bod, što za ukupan poredak, što za dizanje samopouzdanja.

Dider Cuche spustio se Gran Risom s crvenim startnim brojem dva te nije imao nikakvih problema pri skidanju Manuela Moelgga s vrha, upisavši 1.43 sekunde bolje vrijeme od domaćeg skijaša. U manje od sekundu zaostatka uspjeli su se na drugom, trećem, četvrtom i petom mjestu "ugurati" još i Daniel Albrecht s 0.03, Ted Ligety s 0.34, Massimiliano Blardone s 0.56 te Benjamin Raich s 0.64 desetinki sekunde sporijim vremenom.

Cuche je u tri ovogodišnja veleslaloma upisao nešto slabija vremena no što je i sam očekivao, drugi na premijeri u Söldenu, šesti u Beaver Creeku te peti u Val d'Isereu. Daniel Albrecht je pak u Söldenu bio plasiran mjesto ispred Cuchea, dok je na sljedeća dva veleslaloma potpuno razočarao upisavši tek 15. mjesto u Val d'Isereu. Svjetski prvak u ovoj disciplini i vodeći u ukupnom poretku, Aksel Lund Svindal nije oduševio, no zauzeo je solidno 10. mjesto sa zaostatkom od 1.13.

Još jednu odličnu vožnju ponudila je i ovogodišnja senzacija muškog dijela Svjetskog kupa, Švicarac Carlo Janka koji je zauzeo odlično šesto mjesto s manje od sekundom zaostatka (0.95). Vremena prvih deset skijaša tako nam garantiraju uzbudljivu drugu vožnju, u kojoj će prednjačiti borba za prvo mjesto između Cuchea i Albrechta, a nije isključeno niti da se toj dvojici pridruže Ted Ligety i Massimiliano Blardone, pa i Benjamin Raich.

Alta Badia, veleslalom, prva vožnja:
1. Didier Cuche (Švicarska) 1:15.30
2. Daniel Albrecht (Švicarska) +0.03
3. Ted Ligety (SAD) +0.34
4. Massimiliano Blardone (italija) +0.55
5. Benjamin Raich (Austrija) +0.64
6. Carlo Janka (Švicarska) +0.95
7. Bode Miller (SAD) +1.03
8. Jean-Baptiste Grange (Francuska) +1.05
9. Marc Berthod (Švicarska) +1.11
10. Aksel Lund Svindal (Norveška) +1.13
...
12. Ivica Kostelić (Hrvatska) +1.32

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!