Zimski sportovi

"Sjajno bi bilo doma pobijediti"

Tomislav Pacak • ponedjeljak, 22.12.2008.
"Sjajno bi bilo doma pobijediti"
Foto: EPA

Presretan je bio Ivica Kostelić nakon što je prekinuo skoro pet godina dug post u slalomskim pobjedama trijumfom u Alta Badiji...

Kostelić je s dva sjajna nastupa pokorio konkurenciju u Italiji i tako na fenomenalno drugo mjesto u veleslalomu nadovezao još bolju pobjedu u slalomu. S ta dva nastupa Ivica je poslao poruku da će ove godine biti vrlo ozbiljan kandidat za najveće trofeje, uključujući i Veliki kristalni globus.

Kostelića je iznenadila već i prva vožnja: "Ovo je prekrasno - doći u cilj i vidjeti svoje ime iznad svih. Bio sam malo iznenađen prvim 'laufom', nisam mislio da sam previše brz, posebno u drugom dijelu staze."

Iza Ivice ostao je izvrsni Jean-Baptiste Grange, iako se hrvatski skijaš pobojao da neće dostići sjajnog Francuza u drugoj vožnji: "Dugo sam čekao na slalomsku pobjedu. Iskreno, kada sam čuo publiku nakon Grangeove vožnje, mislio sam da će biti teško. Ali imao sam dovoljnu prednost i uspio sam je zadržati."

Kostelić neće nastupiti na sljedećoj utrci, spustu u Bormiu 28. prosinca, pa je njegov idući nastup onaj u zagrebačkom slalomu 6. siječnja: "Lani sam završio na podiju, ali bilo bi zaista fantastično pobijediti kod kuće."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!