Rukomet

Ohrabrujuća igra Lokomotive

Ivan Ambroš • ponedjeljak, 22.12.2008.
Ohrabrujuća igra Lokomotive
Foto: Ivan Ambroš

Lokomotiva je prošli tjedan u Zagrebu odigrala dva jaka susreta regionalne lige. U srijedu je u Domu sportova gostovala Budućnost T-Mobile, a u subotu u Kutiji šibica Hypo Niederősterreich.

Lokosice su protiv vodeće ekipe regionalne lige nastupila bez ozlijeđene Maje Čop-Andesilić i bez reprezentativki Nikice Pušić i Jelene Grubišić. Ni Budućnost T-Mobile na drugoj strani nije igrala u punom sastavu. Zbog ozljeda nisu igrale Marija Jovanović, Anđela Dragutinović i naša reprezentativka Tihana Ambroš.

WRHL ljestvica:

1. Budućnost T-Mobile 14
2. Krim Mercator 9
3. Hypo Niederősterreich 9
4. Podravka Vegeta 6
5. Kometal Gjorče Petrov 4
6. Lokomotiva Zagreb 4
7. Ljubuški Lido osiguranje 0

Susret sedmog kola regionalne lige bio je od početka do kraja samo još jedna rutinska utakmica za Podgoričanke. Katarina Bulatović je za za gošće zabila devet golova, Ana Radović sedam, dok je mlada Milena Knežević mrežu zatresla šest puta. Za Lokomotivu devet je golova postigla Vesna Milanović-Litre, a sedam Bernardica Vrkljan.

Lokomotivi prvo poluvrijeme

S odmorenim reprezentativkama Pušić i Grubišić, Zagrepčanke su sjajno otvorile utakmicu devetog kola regionalne lige i povele s 3:1 i 10:6. Ekipa Zorana Mlinarića je protiv finalista Lige prvakinje prvo poluvrijeme zaključila s prednosti od četiri gola – 15:11.

Dugo je Hypo lomio otpor domaćih rukometašica. Tek u 49. minuti favorizirane Austrijanke koriste umor Lokomotivinih rukometašica i dolaze do izjednačenja 21:21, da bi se uskoro i odljepile na konačnih 24:30.

Najbolji strijelac susreta bila je Alexandra Priscila do Nascimento sa sedam golova, Timea Toth je zabila šest. Za Lokomotivu su po pet golova zabili Renata Knježević i ponovno raspoložena Bernadica Vrkljan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!