Nogomet

Celtic dovodi slavenska pojačanja

Borna Rupnik • srijeda, 24.12.2008.
Celtic dovodi slavenska pojačanja
Foto: Sandro Donda

Uprava škotskog velikana odlučila je uložiti u budućnost. Redove Celtica osnažit će mladi Čeh Milan Mišun, a svom će se sunarodnjaku na vratima Celtic Parka pridružiti poljski vratar Lukasz Zaluska...

Škotski prvaci osigurali su usluge dvojice novih igrača. 1. siječnja iduće godine u Glasgow stiže mladi češki reprezentativac Milan Mišun, dok će 1. lipnja u svlačionicu Celtica ući Lukasz Zaluska. Poljak će još na proljeće braniti boje Dundee Uniteda, momčadi u koju je 2007. godine stigao iz Korone Kielce. Najtopliju dobrodošlicu moći će mu poželjeti Artur Boruc, s kojim se Zaluska upoznao i u poljskoj izabranoj vrsti.

Mišun je 18-godišnji reprezentativac češke nacionalne momčadi do 19 godina, s kojom je ove godine ostvario vrlo dobre rezultate. U Škotsku dolazi iz Marile Pribram, a strateg škotskog kluba Gordon Strachan o njemu ima samo lijepe riječi: "Oduševljeni smo njegovim potpisom. U mladiću leži veliki potencijal, a mi ćemo dati sve od sebe kako bismo ga iskoristili. U budućnosti ćemo ovdje u Celticu od njega pokušati stvoriti uspješnog igrača".

Celtic se posljednjim mjestom u svojoj skupine Lige prvaka oprostio od europskih natjecanja, a u škotskom prvenstvu nakon 19 odigranih kola drži prvo mjesto, s četiri boda više od vječnih rivala Rangersa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!