Nogomet

Izjave nakon utakmice Dinamo - Hajduk

Goran Klarić • subota, 11.03.2000.

Ivica Matković, trener Hajduka: "Mi smo došli u Zagreb da ne izgubimo i to smo ostvarili. Znali smo snagu Dinama, znali smo da nas očekuje vrlo teška utakmica, imamo problema i sa šest ozljeđenih igrača i pribojavali smo se ovako jakog Dinama. Zakočili smo im napad, za koji znamo da je ubitačan, zatvorili smo im bokove. Utakmica je bila više taktičke naravi."  

Marijan Vlak, trener Dinama: "Utakmica je bila slaba, prosječna, s puno tenzija, puno nervoze, a vrlo malo poteza i igre koje privlači gledatelje. Sve u svemu, derbi kao derbi nije mogao zadovoljiti. Ne možemo reći da smo sto posto zadovoljni, ali možemo biti zadovoljni time što smo osigurali prvo mjesto za daljnji tijek prvenstva, i to je ono jedino što je za nas u ovoj utakmici pozitivno. Igrali smo dosta sporo, naročito u prvom dijelu. Nedostajala nam je tečnija, brža igra."  

Na pitanje upućeno treneru Hajduka o tome kako komentira izjave prošlog tjedna u kojima tvrdi da će stopostotno pobijediti u Maksimiru, odgovara: "Ja bih samo napomenuo da smo mi bez nekolicine igrača, vjerojatno to ne želite uzeti u obzir, da mi ovog trenutka ne možemo biti ravnopravni protivnik Dinamu, jer, ako želite, sad ću vam pročitati rezerve Dinama - Mumlek, Mujčin, Pilipović, Mikić. Jel vam trebam dalje govoriti, mislim da vam to dovoljno govori o snazi jednog Dinama. Mi neigranjem ovih naših igrača ne možemo sebe staviti u boj s Dinamom, i mi smo morali ovo odraditi da ostanemo na bod razlike, jer bod razlike je bod razlike, a ne četiri. Ne može sad ni Dinamo tako psihološki igrati mirno utakmice na bilo kojem terenu."

Na pitanje treneru Hajduka, zašto je tako energično reagirao, bacajuci svoj kaput na pod nakon sudara Bišćana i Lalića odgovara: "Ja sjedim na jednoj klupi koja je različita od vaše klupe, koja je mirna. Kad sam vidio onoliko krvi, onoliku ogrebotinu, kad sam vidio toliku njegovu nesreću, mili moj prijatelju, ne bi ni vi ostali tako hladni; jer ja sam reagirao na njegovu nesreću, njegovu bol, na njegovo sve ono što je on doživio i onda mi je bilo strahovito teško, niti sam koga provocirao, niti sam koga prozvao, nego sam reagirao na tako tešku, tešku povredu."

Velimir Zajec: "Derbi bez golova, derbi publike više nego derbi na terenu. Mislim da je atmosfera bila fenomenalna i moram se zahvaliti svim navijačima. Prvi dio smo odigrali slabo, no drugi dio uz tri-četiri stopostotne šanse i samo nas je peh ostavio na tome da se bod nosi u Split. No, kad izađeš iz ovakvog derbija s bodom i ostaneš na prvom mjestu, moraš biti zadovoljan."  

Zvonimir Deranja, Hajduk: "Tek sad počinje prava borba za prvo mjesto." Kako komentira povratak Slavena Bilića? "To je jedna velika stvar za našu momčad, Slaven Bilić je strašno veliki igrač koji nam daje jednu veliku sigurnost u obrani."  

Slaven Bilić: "Zadovoljan sam. Gledaj, mi smo došli po bod, međutim, ako ste vidjeli, njima smo prepustili loptu, ali mi smo imali jedno sedam-osam konbinacija, nekakvih kontri gdje je falila jedna nadprosječna lopta pa da damo gol. No nije ni Dinamo tuko, ruku na srce, osim šanse Mikića i na kraju kad su na korner umalo zabili gol. Zadovoljan sam svojom igrom, ne boli me ništa i osjećam se dobro. Ja mislim da smo mi puno zadovoljniji nego Dinamo, ovo je realan rezultat."

Komentar "slučaja Andrić": "Činjenica je da je Hajduk pogriješio, medutim to djelo je nekažnjivo, jer u zakonu nigdje ne piše da igrač prenosi kartone iz nižeg ranga u viši rang. Kod nas je paradoks da ljudi govore da se zakon glasa - zakon se provodi, a prijedlog se glasa."

Na pitanje da komentira nesportsku igru na terenu, Bilić odgovara: "Toga ima i u Engleskoj, sve je to normalno, to je derbi, tu su tenzije. Sve je bilo u redu, jedino ovo što su gađali Leku, to mi se nije sviđalo. Mene to boli, ja sam bio tako odgojen da je iza Hajduka Dinamo, a ne Crvena Zvezda, i tako ja odgajam svoga sina. A ovo je sramota."

Usporedba ovog derbija i derbija u Engleskoj? "Tamo je to jedna zdrava atmosfera,  a na terenu ima svega. Međutim, navijači su nešto sasvim drugo, oni su ono što su bili Hajduk i Dinamo kad je bila "Juga". Nemojte krivo shvatiti, ja bih prvi mrzio da oni dođu na utakmicu i zajedno pjevaju, ne, mora biti rivala, ali sve sportski. Kad gledaš utakmicu čini ti se da će se pobiti međusobno, ali kad završi utakmica idu zajedno u pab i ajmo... Ovi protiv ovih, zajebancija prava, tako mora biti u Hrvatskoj, to moramo promijeniti mi igrači, vi novinari, rukovodstvo, svi..."  

Na pitanje Igoru Bišćanu što on misli o izjavi Šokote da je bilo premalo dodavanja iz veznog reda, ovaj odgovara: "Prvo poluvrijeme smo se dogovorili da moramo više igrati, moramo opustiti, no bili smo pod pritiskom... Imali smo nekakve šanse. Mislim da smo bili bolji od Hajduka, mada to ništa ne znači jer su oni uspjeli u svoj namjeri, a mi nismo."

SuperSport HNL

1Dinamo 00:000
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Istra 1961 00:000
5Lokomotiva 00:000
6Osijek 00:000
7Rijeka 00:000
8Slaven Belupo 00:000
9Šibenik 00:000
10Varaždin 00:000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Dinamo 00:000
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Istra 1961 00:000
5Lokomotiva 00:000
6Osijek 00:000
7Rijeka 00:000
8Slaven Belupo 00:000
9Šibenik 00:000
10Varaždin 00:000

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!