Zimski sportovi

Spektakl na Sljemenu

Vedran Attias • četvrtak, 25.12.2008.
Spektakl na Sljemenu
Foto: Davor Sajko

Na održanoj konferenciji za medije u zagrebačkom HYPO konferencijskom centru Hrvatski skijaški savez i Organizacijski odbor Vip Snježne kraljice izvijestili su o završnim pripremama za žensku i mušku slalomsku utrku koje će se 4. i 6. siječnja 2009. godine održati na zagrebačkom Sljemenu...

Po prvi puta skijašice će u nedjelju, 4. siječnja, voziti dnevnu slalomsku utrku, dok će najbolji slalomaši svijeta u svojem drugom nastupu u Zagrebu u utorak, 6. siječnja, voziti svoju prvu noćnu utrku dok će se 4. siječnja drugu godinu zaredom održati humanitarna utrka "HYPO Zagreb Ski Legends".

Temeljem proteklih iskustava organizatora u prodaju je pušteno 18.000 ulaznica za svaki dan održavanja utrka, koje se po cijeni od 100 kuna po danu mogu kupiti u odabranim Vip centrima, poslovnicama Generalturista te na internetskim stranicama Generalturista. Kao i dosadašnjih godina za gledatelje su osigurani i paketi ulaznica po cijeni od 150 kuna za oba dana, odnosno za sve tri utrke.

Točan raspored utrka

4. siječnja 2009.:
9:45 h - ženski slalom, početak prve vožnje
12.30 h - ženski slalom, početak druge vožnje
16.00 h - početak humanitarne utrke "HYPO Zagreb Ski Legends"

6. siječnja 2009.:
15.15 h - muški slalom, početak prve vožnje
18.30 h - muški slalom, početak druge vožnje

I ove godine organizator je osigurao povoljniju cijenu ulaznica za djecu od 7 do 15 godina po cijeni od 40 kuna po danu te paket po cijeni od 60 kuna za oba dana. U cijenu svih vrsta ulaznica uključeni su prijevoz na Sljeme, ulaznica za natjecanje, koncerti i zabava na Krumpirištu te ponovno besplatna konzumacija jela i pića.

Kao i prethodnih godina u prodaju su puštene tri vrste ulaznica: Zona A (crvena), i Zona B (plava) s polascima s Mihaljevca te Zona C (zelena) s polaskom iz Stubičkih Toplica.

Ovo je peto izdanje utrka FIS Svjetskog kupa na Sljemenu koje je svojom dosadašnjom organizacijom te izravnim prijenosima u više od dvadeset zemalja svijeta pobudilo interes i izvan granica Hrvatske. A ove se godine zbog praznika očekuje još veći broj stranih gledatelja te V.I.P. gostiju iz susjednih zemalja, ali i iz cijele Europe.

Glavni zagrebački trg i ove će se godine pretvoriti u centralno mjesto na kojem će gledatelji na velikom video zidu moći pratiti utrke, dok će se na pozornici održavati bogati popratni program.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!