Zimski sportovi

Talijani najbrži na treningu

Petar Plevnik • petak, 26.12.2008.
Talijani najbrži na treningu
Foto: Antonija Pavlić

Nakon Val Gardene i Alta Badije, najbolji svjetski skijaši u Bormiju odrađuju posljednji dio talijanske turneje Svjetskog kupa. Na danas voženom treningu spusta briljirali su domaći skijaši, dok su unatoč velikom zaostatku solidne plasmane ostvarili hrvatski predstavnici...

I dok se Ivica Kostelić nakon sjajnih izdanja u Alta Badiji u Innerkremsu već priprema za slalom na Sljemenu, ostatak najboljih svjetskih skijaša i dalje je u Italiji. Točnije, riječ je o Bormiju, gdje je u subotu na rasporedu posljednja ovogodišnja utrka Svjetskog kupa, i to spusta.

Na današnjem prvom od dva treninga, na čak 3200 metara dugoj Stelvio stazi, briljirali su domaći natjecatelji, koji su ostvarili tri od četiri najbrža vremena. Uvjerljivo najbržio bio je pobjednik supervelelslaoma u Val Gardeni Werner Heel, s imao ogromne 1.27 sekunde prednosti pred sunarodnjakom Christofom Innerhofom, dok se između tri Talijana, četvrti je naime bio Peter Fill, na treće mjesto uspio ugurati Aksel Lund Svindal.

Iako su ostvarili velike zaostatke za najboljima, svojim plasmanom itekako mogu biti zadovoljni naši predstavnici. Pogotovo se to odnosi na Natka Zrnčića-Dima, koji je unatoč više od četiri sekunde zaostatka završio na odličnom 20. mjestu, dok je Tinu Širokom čak 9.40 sekundi zaostatka bilo dovoljno za sasvim solidno 37. mjesto.

Bormio, trening spusta:
1. Werner Heel (ITA) 2:04.41
2. Christof Innerhof (ITA) +1.27
3. Aksel Lund Svindal (NOR) +1.57
4. Peter Fill (ITA) +1.60
5. Erik Guay (KAN) +1.99
6. Klaus Kroell (AUT) +2.00
7. Didier Cuche (ŠVI) +2.26
8. Andrej Jerman (SLO) +2.30
9. Didier Defago (ŠVI) +2.37
10. Marco Buechel (LIH) +2.49
...
20. Natko Zrnčić Dim (HRV) +4.15
...
37. Tin Široki (HRV) +9.40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!