Rukomet

Protiv Rusa bez imperativa

Ivana Strahija • subota, 27.12.2008.
Protiv Rusa bez imperativa
Foto: Davor Sajko

Kakvo bi to bilo okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije da popis ozlijeđenih, poluzaliječenih i onih bez mnogo treninga u posljednje vrijeme nije duža od liste potpuno spremnih i fit? Danas u 20 sati naši će Kauboji istrčati protiv Rusa, bit će to prava prilika da vidimo za što su naši reprezentativci spremni.

U petak poslijepodne reprezentativci su se okupili, a u subotu uvečer odigrat će svoju prvu pripremnu utakmicu, no na sreću protivnik nije više ona slavna Rusija, već nešto mnogo skromnije. U Zagreb sutra stiže reprezentacija koja nema blistave uspjehe, čak je možemo reći i podbacila u posljednje dvije velike smotre – SP u Njemačkoj 6. mjesto, EP u Norveškoj tek 13.

Rukometaši otvaraju Arenu

Bit će to i otvorenje najveće hrvatske dvorane. Dvorane koja je od svog samog početka privlačila gomilu (nepotrebnog) negativnog publiciteta. Bilo je problema s lokacijom, odabirom izvođača, pomoćnom dvoranom, i na kraju, sigurnošću same zgrade, koja i dan-danas ima tek privremenu uporabnu dozvolu, a za sigurnost svih onih (11 do 15,2 tisuća) gledatelja odgovara Ured za graditeljstvo.

Vezane vijesti

Problem je krov, koji prema nekim informacijama navodno ne može izdržati veću količinu snijega. Koliko točno, ne zna se, jer ispitivanja u stvari nisu mogla biti provedena. Ima nekih nesuglasica oko čeličnih sajli, no na kraju se sve svodi na jedno – ni privremena dozvola ne bi bila izdana da Vlada nije urgirala. Prema tome, postavlja se pitanje kako je Ingra odradila posao a IGH kontrolirao i radi li se na kraju krajeva i o određenoj dozi netrpeljivosti između dvije tvrtke?

Kako vremenska prognoza za subotnju večer ipak ne predviđa snježnu mećavu, pretpostavljamo da će svi ipak ostati sigurni.

Promjena na izborničkoj klupi, s koje je odstupio Vladimir Maksimov, čovjek koji je uvelike obilježio ruska rukometna postignuća, a na njegovo je mjesto zasjeo Nikolaj Čigarjev. On se sa svojim momcima trenutno nalazi na drugom mjestu skupine 2 kvalifikacija za EP 2010., a nakon četiri odigrane utakmice ima respektabilnih šest bodova. Međutim, i u tim je kvalifikacijama sasvim jasno da Rusima ozbiljno nedostaje kontinuirane koncentracije na utakmicu, jer su u svim susretima, a posebno posljednjem protiv Srbije, imali problema s disciplinom igre.

Premda ruski sastav nije poznat, u njemu nikako ne bi trebalo biti Eduarda Kokšarova, legendarnog lijevog krila Zbornaje, koji se od reprezentativnog dresa oprostio nakon Olimpijskih igara u Pekingu, kad se Rusija ipak malo digla i osvojila 6. mjesto. Koga će sve Čigarjev dovesti ostaje da vidimo u subotu.

Znamo ipak da će naš Lino Červar na parket u Areni izvesti Ivana Balića, no to će biti više radi showa, jer će naš najpoznatiji rukometaš početi s treningom tek u Splitu od 2. siječnja. Sutra će na parket u "kockicama" u petak poslijepodne najavljeni igrači. Cilj našeg izbornika nije pobjeda, već upravo priprema igrača "Cilj je psihički, taktički i kondicijski osvježiti ekipu", jasan je bio Červar.

Što se pobjede tiče, Červar je kazao da je ne očekuje, no hoće li isto misliti i prepuna Arena? Dakle, imperativa pobjede nema, no okupljeni gledatelji koji su doslovce razgrabili ulaznice, zahtijevat će svoje. "Stari lisac" Igor Vori svjestan je pritiska, a njegova je jedina želja: proći bez ozljeda.

Pripremni prijateljski susret, 27.12. 20 sati:
Hrvatska - Rusija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!