Nogomet

Celtic slavio u vječitom derbiju

Borna Rupnik • subota, 27.12.2008.
Celtic slavio u vječitom derbiju
Foto: EPA

Nogometaši Celtica zeleno-bijeloj polovici Glasgowa uljepšali su blagdane na najbolji mogući način: pobjedom nad Rangersima, i to u njihovom dvorištu. Strijelac za minimalnih 1:0 bio je Scott McDonald...

Rangersi su u prvenstveni ogled na Ibroxu ušli s četiri boda zaostatka za najvećim rivalima i računali su kako bi eventualna pobjeda gotovo u potpunosti izbrisala prednost Celtica. U prvom su poluvremenu bolji bili domaćini, stvorivši par prilika, među kojima su se istaknule one Stevena Davisa. Rangersima je poništen i pogodak, nakon prekršaja na poljskom vrataru Arturu Borucu, koji je pokušavao ispraviti loše izbijanje nakon kornera.

Drugi su dio također bolje otvorili nogometaši u plavim dresovima. Barry Ferguson je pronašao Krisa Boyda, ali je iz situacije jedan-na-jedan kao pobjednik izašao Boruc. Kazna za promašaje stigla je u 58. minuti utakmice: na dodavanje Georgiosa Samarasa natrčao je Scott McDonald, zaobišao Kirka Broadfoota i neobranjivo poslao loptu u rašlje McGregorovog gola.

Celtic je tako osvetio pobjedu Rangersa (4:2) na Celtic Parku u kolovozu, a prednost na ljestvici škotskog prvenstva narasla je na znatnih sedam bodova. Nakon 20 odigranih susreta Celtic ima 50, a Rangers 43 boda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!