Zimski sportovi

Video: Hokejska atrakcija godine

Borna Rupnik • subota, 27.12.2008.
Video: Hokejska atrakcija godine

Potez dostojan kraja godine izveo je mladi Kanađanin John Tavares, na pripremnoj utakmici mlade kanadske reprezentacije protiv slovačke ekipe. Kanada je utakmicu dobila s glatkih 7:0, ali dulje od rezultata pamtit će se peti pogodak...

18-godišnji John Tavares i prije je ovog susreta glasio za prvog favorita NHL drafta za 2009. godinu, a kada ova snimka obiđe svijet, tu će poziciju vjerojatno i zacementirati. Tavares je pokazao kako se i u hokeju na ledu može "tehnicirati" i nakon toga postići pogodak vrijedan divljenja.

Dvoboj Kanade i Slovačke igrao se u Ottawi, a cilj je bio odmjeriti snage prije početka svjetskog prvenstva u hokeju na ledu za igrače ispod 20 godina, na kojem nastupaju obje reprezentacije. Talentirani Kanađanin probao je savladati slovačkog vratara, koji mu je udarac obranio, ali je Tavares nakon odbijanca pokazao kako se sve bitno može obaviti i u zraku.

Zvijezda večeri poslije je izjavila: "Samo sam želio poslati pak u mrežu i činilo mi se da je to najbolje što mogu napraviti. Uskladio sam pogled i pokrete rukama te zabio. Za dio vještine zaslužno je igranje lacrossea i zabava poslije treninga. Dečki će me sigurno zadirkivati još neko vrijeme".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!