Nogomet

Gazajev preuzima Srnu u Šahtaru

Maja Giljanović • nedjelja, 28.12.2008.
Gazajev preuzima Srnu u Šahtaru
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Donedavno trener moskovskog CSKA Valerij Gazajev će ovog ljeta preuzeti Šahtar hrvatskog reprezentativca Darija Srne...

Bivši sovjetski reprezentativac je napustio CSKA 5. prosinca.

Prvak Rusije još 1995. s Alanijom iz Vladikavkaza, a potom s CSKA prvak još tri puta, pobjednik Kupa 2002., 2005. i 2006. te osvajač Kupa UEFA 2005. (Sporting) čime je momčad s Lužnjikija postala prva ruska koja se okitila europskom titulom, Gazajev je rješenje Rinata Ahmetova nakon što je gazda Šahtara procijenio da se momčad pod aktualnim trenerom Mirceom Lucescuom suočila sa zasićenjem.

Rumunj je u Donjecku osvojio tri naslova prvaka Ukrajine, Kup i dva Superkupa, ali jesenski je dio sezone završio na samo petom mjestu s 12 bodova manje od vječnih rivala iz kijevskog Dynama.

Lucescu, međutim, ne odlazi odmah - Gazajev momčad kapetana našeg Darija Srne preuzima, naime, tek na ljeto. 63-godišnjaku je tako ostavljena mogućnost povećanja kolekcije trofeja (12) osvojenih što u Dinamo iz Bukurešta, što u Rapidu iz Bukurešta, što u Galatasarayu, što u Beşiktaşu, a što u Šahtaru.

Ne uspije li dostići Dynamo u ligi, ostaje mu Kup, ali još važnije i Kup UEFA nakon osvojenog trećeg mjesta u Ligi prvaka iza Barcelone i Sportinga. U veljači ih u šesnaestini finala čeka Tottenham Luke Modrića (Vedran Ćorluka, pak, nije Redknappu na dispoziciji jer je ljetos u Kupu UEFA prije dolaska na White Hart Lane nastupao za City).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!