Košarka

Sjever slavio na jugu

Vedran Babić • nedjelja, 28.12.2008.
Sjever slavio na jugu
Foto: Bruno Karadža

Drugu godinu u nizu pobjedu u košarkaškom All Stars susretu odnosi selekcija Sjevera, koja je u 16. izdanju ove manifestacije pred oko tisuću i pol gledatelja u Kaštel Starom sa 113:99 porazila Jug...

Zaključen je još jedan hrvatski All Stars. Možda ne toliko kvalitetan kao neki prijašnji, no u svakom slučaju događaj koji uvijek odiše atraktivnim potezima, kako samih košarkaša tako i uvijek prisutnih Zmajčica i Žabaca, koji su dodatno "potpalili" atmosferu u dvorani.

Iz obje momčadi izostala su neka imena, poglavito američka i to zbog problema s maglom u SAD-u, zbog koje su mnogi zapeli u zračnim lukama. Među njima su i Cibonin Earl Calloway te Splitov Eddie Shannon. No, i bez njih bila je to ugodna poslijepodnevna zabava koju mještani Kaštela odavno nisu imali prilike vidjeti na sportskim terenima.

Što se samog rezultata tiče, Jugu je pripala samo prva četvrtina (31:23) u kojoj se najviše mogla osjetiti velika želja i motiv rođenog Kaštelanina Damira Rančića da se dokaže pred svojom publikom. U nastavku je Sjever ponajviše zahvaljujući raspoloženom Luki Žoriću prešao u prednost koju do kraja više nije ispuštao. Ovo je deveta pobjeda Sjevera naspram četiri Juga. Dvaput su snage odmjerili Domaći i Stranci, a jednom je hrvatska reprezentacija igrala protiv selekcije A-1 lige.

Iako je bilo brojnih (pokušaja) atraktivnih poteza, dojma smo kako smo ipak svjedočili i boljim All Stars utakmicama. Igrači su se više orijentirali na dalekometne šuteve, u kojima je prednjačio Zadrov Marlon Garnett, strijelac pet od šest trica u trećoj četvrtini. Upravo je Amerikanac bio najbolji strijelac Juga (24 koša, šest trica), dok je najbolji pojedinac Sjevera ujedno i MVP utakmice, Luka Žorić iz Zagreba.

Garnett je također osvojio i natjecanje u tricama, pogodivši 13 od 15 šuteva u konkurenciji Stipčevića, Rančića i Krunoslava Rimca (pobjednik zadnje dvije godine). Najbolje je zakucavao član Trogira Toni Bizaca (40/50 bodova), kojemu je najveća prijetnja bio Žorić (36/50).

SJEVER: Davor Kus, Nikša Prkačin, Marin Rozić, Vedran Vukušić (Cibona), Luka Žorić, Ante Tomić, Petar Babić (Zagreb CO), Krunoslav Rimac (Svjetlost), Željko Šakić (Dubrava), Ramel Bradley (Cedevita), Marijan Mance (Kvarner), Robert Lež (Zabok). Treneri: Velimir Perasović (Cibona), Zdravko Radulović (Cedevita).

JUG: Andrija Stipanović, Mario Delaš, Marko Batina (Split CO), Rok Stipčević, Damir Rančić, Marlon Garnett (Zadar), Miro Bilan, Luka Petković (Šibenik), Nikola Gaurina (Alkar), Toni Bizaca (Trogir), Mate Mrva (Borik Puntamika), Maro Lučić (Dubrovnik). Treneri: Denis Pleslić (Zadar), Zoran Kalpić (Šibenik).

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!