Rukomet

Dobri Osijek dobar Hrvatima

Ivana Strahija • nedjelja, 28.12.2008.
Dobri Osijek dobar Hrvatima
Foto: Dragan Kovač

U reprizi jučerašnjeg ogleda Hrvatske i Rusije iz zagrebačke Arene Hrvati su u Osijeku ponovno slavili, ovoga puta sa svega jednim pogotkom razlike. Tome je ponajviše kriv velik pad koncentracije u drugom dijelu susreta, kako u obrani tako i u napadu.

Hrvatska - Rusija 27:26 (17:10)

prijateljska utakmica
Osijek, Gradski vrt
Suci: Gubice/Milošević

Hrvatska: 12 Vjenceslav Somić, 16 Ivan Pešić, 26 Mate Šunjić, 27 Ivan Čupić, 13 Zlatko Horvat, 23 Ljubo Vukić, 2 Mateo Hrvatin, 9 Igor Vori, 3 Zvonimir Kapular, 5 Domagoj Duvnjak, 24 Tonči Valčić, 22 Josip Valčić, 8 Marko Kopljar, 18 Denis Špoljarić, 10 Jakov Gojun

Rusija: 1 Oleg Grams, 2 Vasilij Filipov, 3 Mihajl Čipurin, 4 Oleg Skopincev, 5 Timur Dibirov, 6 Mihajl Revin, 7 Dmitrij Kovaljev, 8 Aleksandar Kaširin, 10 Aleksandar Černoivanov, 11 Vitalij Ivanov, 13 Konstantin Igropulo, 15 Aleksej Rastvorcev, 16 Nikolaj Sorokin, 17 Aleksej Kamanin, 19 Samvel Aslanjan, 16 Pavel Atman

Od svih "pobunjenih" gradova, prvi je popustio Osijek, prihvatio troškovnik Hrvatskog rukometnog saveza i zauzvrat dobio domaćinstvo druge prijateljske utakmice Hrvata i Rusa. Treba reći da Osječani nisu omanuli, već su u svom Gradskom vrtu napravili lijepu atmosferu, uz pjevanje i navijanje, i dokazali da Hrvati nisu kazališna publika.

Susret započinje potpuno drukčije no jučerašnji u Zagrebu, jer pogotkom Rastvorceva, pa zatim i Igropula Rusi odlaze u prednost. Hrvatska par minuta drži zaostatak od –1, a Tonči Valčić nas konačno vodi u prednost 4:3.

Kao i u Zagrebu dan prije utakmica je obilježena mnoštvom sedmeraca, koje uspješnije realiziraju Rusi. Kod nas Čupić promašuje jedan u prvom dijelu, pa tu obavezu od njega preuzima Horvat, koji je do isteka prvih 30 minuta s linije sedam metara precizan.

No, odlični su naši sa skoro svih pozicija, pogađaju redom Hrvatin, Kopljar i Duvnjak, dok je Pešić odličan na golu, pa do 30. minute imamo 17:10. Visoka je i realizacija napada naše momčadi, oko 60 posto, dok su Rusi na svega 38 posto.

U drugi dio krećemo pogotkom Vorija, koji postavlja 18:10, no tada Hrvati, danas u crvenom dresu, doživljavaju svojih toliko često viđenih desetak "žutih" minuta. Slabost u koncentraciji vidljiva je i u obrani i u napadu, a što ne uspijeva našima, Rusi pogađaju bez većih problema.

U 51. minuti je već 25:22, Rusi su se približili opasno blizu. Lino Červar na parket vraća početnu postavu, nakon što je tijekom susreta davao prilike skoro svim igračima. Tek nešto malo bolje ti igrači završavaju susret, o čemu govori i nemogućnost realizacije sa sedam metara (Duvnjak i Čupić). Svakako je za to zaslužan i odlični Grams na ruskim vratima, kojeg su naši ne baš izazovnim šutevima lijepo razbranili.

No, pobjeda nam ostaje s pogotkom viška, a igra koju smo vidjeli svakako nije prikaz one koju ćemo pokazati na Svjetskom prvenstvu, jer nam prave pripreme, s igračima iz inozemstva, započinju tek 2. siječnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!