Košarka

Umjesto u Splitu, završio u Spartaku

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.12.2008.
Umjesto u Splitu, završio u Spartaku
Foto: Nikola Movrić

Spartak Primorje iz Vladivostoka pojačalo se uoči nastavka prvenstva povremenim ruskim reprezentativcem Nikolajom Padiusom. Nama je zanimljivo da se Padiusovo ime spominje i u kontekstu Splita...

Nikolaj Padius nova je akvizicija Spartaka iz Vladivostoka. Ruski superligaš potpisao je s Padiusom ugovor do kraja sezone, a u Rusiju se vraća kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Maroussijem u kojem je započeo sezonu.

Prema pisanju dobro informiranih litavskih izvora Padius je na stolu imao tri opcije. Prihvatio je ponudu Spartaka, a osim te ponude još je mogao birati između Uniksa u kojem nastupaju naši Marko Popović i Krešo Lončar te Splita.

Proteklih dana ništa se nije moglo čuti o navodnom interesu Splita za ruskog reprezentativnog šutera, ali lagano nezadovoljstvo učinkom nekih igrača moglo je potaknuti splitski interes. Padius je sezonu započeo u Maroussiju gdje je odigrao svega četiri utakmice uz prosjek od šest poena po susretu nakon čega je došlo do raskida ugovora i moguće je da je Slobodan Subotić preko svojih "grčkih veza" pokušao angažirati Padiusa.

Zanimljivo, Padiusovo ime se već spominjalo na našim prostorima i to ne tako davno kada su ga mediji proglasili Ciboninom željom. Dalje od toga nije otišlo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!