Košarka

Kambala i Clancy skrasili se u Rusiji

Branimir Korać • utorak, 30.12.2008.
Kambala i Clancy skrasili se u Rusiji
Foto: Nikola Movrić

Kaspars Kambala i Sam Clancy nove su akvizicije ruskih klubova. Nakon ambicioznog ulaska u sezonu s dovođenjem NBA igrača, Rusi lagano pod utjecajem financijske krize smanjuju apetite...

Do suspenzije Kaspars Kambala bio je jedan od cjenjenijih europskih centara koji je ostvario impresivnu karijeru. Međutim u prosincu 2006. godine zbog pronađenog kokaina u krvi suspendiran je na dvije godina i sada se polako vraća košarci. U međuvremenu se okušao u boksačkom ringu u kojem je imao četiri borbe i ostvario tri pobjede.

Na parket će se Kambala vratiti u dresu Eniseja iz Krasnojarska, ruskog superligaša u kojem je prošle sezone nastupao naš internacionalac Igor Miličić. S Krasnojarskom je potpisao ugovor do kraja iduće sezone.

Još jedno ugledno ime skrasilo se u Rusiji. Amerikanac Sam Clancy koji je također u Europi imao vrlo zapaženih igara, posebice u dresu Le Mansa i Unicsa, potpisao je go kraja sezone za CSK iz Samare, momčad koja je dva puta bila bolja od Zagreba u posljednjem kolu kvalifikacija u Eurochallenge kupu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!