Automoto

Kawasaki izlazi iz MotoGP-a?

Maja Giljanović • utorak, 30.12.2008.
Kawasaki izlazi iz MotoGP-a?

Šok je danas vodećim ljudima elitnog MotoGP-ja priredila vijest o povlačenju Kawasakija. Japanci su navodno uputili pisma namjere svojim vozačima, a krajem tjedna očekuje se potvrda o najnovijoj žrtvi financijske krize...

Lavinu je najprije u Formuli 1 zakotrljala Honda, reli su potom prije desetak dana napustili Subaru i Suzuki da bi sada i Kawasaki procijenio da je recesija i globalni pad i proizvodnje i potrošnje uzela prevelik danak na tvornicu i odlučio staviti ključ u bravu.

Kawasaki u 2008. nije briljirao - osvojeno je samo 88 bodova, a njegovi John Hopkins (peti u Estorilu) i Anthony West (peti u Brnu) nijednom nisu bili niti na podiju kamoli da su premašili primjerice drugo mjesto Randy de Punieta iz Motegija 2007.

Tandem Hopkins/Marco Melandri - Talijan se okončavši nesretnu avanturu u Ducatiju Amerikancu pridružio za sezonu 2009. - sada je u vakuumu.

Svjetski prvak iz 2002. u klasi do 250 kubika je zabezeknut: "Nemam ni najblaže ideje što se događa i u ovom trenutku mi ne preostaje drugo nego nadati se da ću 1. siječnja kad se probudim otkriti da je ovo bila samo noćna mora".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!