Zimski sportovi

Innerhofer naslijedio Ivicu

Antonija Pavlić • utorak, 30.12.2008.
Innerhofer naslijedio Ivicu
Foto: EPA

24-godišnji Talijan Christof Innerhofer naslijedio je zahvaljujući neočekivanom spustaškom trijumfu u Bormiju na tronu najboljeg skijaša tjedna našeg Ivicu Kostelića, u izboru kojeg je po drugi put na svojim stranicama organizirao FIS.

"Dugo čekanje je napokon okončano. Domaći spustaš je nakon godina čekanja napokon osvojio spust u Bormiju.", donio je FIS danas kao obrazloženje izbora za najboljeg skijaša ovog tjedna.

"Christof Innerhofer u Bormiju nije samo ostvario svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu, nego je postao i prvi Talijan koji je pobjedonosno podignuo ruke na stazi Stelvio u njezinoj dugogodišnjoj povijesti. Usto je potvrdio da ga vrijedi zapamtiti, pokazao veliki napredak u odnosu na početak sezone te se dokazao kao jedan od onih koji dolaze."

24-godišnjak je u "božićnom" spustu u Bormiju, naime, startao kao prvi te ostvario daleko najbolje vrijeme, i to na stazi koja je do krajnjih granica testirala mogućnosti svih skijaša. Osim što je na taj način upisao prvu pobjedu i prvo postolje u karijeri u Svjetskom kupu, u povijest se upisao i kao prvi Talijan pobjednik Bormia te treći u sezoni nakon Petera Filla i Wernera Heela koji je slavio pobjedu u utrkama Svjetskog kupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!