Košarka

Mutombo će odraditi i 18. sezonu

Goran Markuš • utorak, 30.12.2008.
Mutombo će odraditi i 18. sezonu
Foto: EPA

42.-godišnji Dikembe Mutombo potpisao je novi ugovor sa Houston Rocketsima kojim je osigurao nastup i u svojoj 18. profesionalnoj sezoni...

Ne potpisuje se svaki dan ugovor sa 42.-godišnjakom stoga je ovaj, već veterana Dikembea Mutomba, uistinu poseban. Naime, Houston Rocketsi i Daryla Morey, izvršni direktor kluba odlučili su ponovno produžiti suradnju sa Mutombom koji bi se ekipi trebao vratiti odmah nakon sutrašnjeg zdravstvenog pregleda.

Mutombo je oduvijek bio jedan od najvećih motivatora u ekipi, a motivacije u klubu zaista nikada nije dovoljno. "Riječ je o jednom od najugodnijih igrača s kojima sam ikada imao čast raditi. Oduvijek je bio emocionalni vođa momčadi, a na terenu još uvijek može biti vrlo efikasan."

Naravno, ugovor s Dikembeom nije potpisan samo zbog "psihičke stabilnosti" u momčadi. Naime, pravu zamjenu za velikog Yao Minga Houston niti nema stoga je ugovor sa Mutombom logičan potez uprave kluba. "Samo smo u prošloj sezoni nekoliko puta morali igrati protiv zaista visokih protivničkih postava i upravo u takvim situacijama Dikembe se istaknuo kao savršen izbor, izjavio je Morey.

Prošle sezone Mutombo se pojavio u čak 39 susreta s prosjekom od tri poena, pet skokova i 1.2 blokade. Međutim, nakon ozljede Minga tijekom drugog mjeseca 2008. godine, Houston vjerojatno ne želi niti pomisliti što bi bilo da Dikembe nije bio na raspolaganju što je zasigurno utjecalo i na njihovu odluku o produženju međusobne suradnje do kraja tekuće sezone kad bi mogli krenuti i u "kupnju" neke mlađe zamjene za pravog NBA veterana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!