Ostali sportovi

Video: CroCop veličanstveno zatvorio 2008.

Goran Markuš • srijeda, 31.12.2008.
Video: CroCop veličanstveno zatvorio 2008.

U 13. borbi Dreamovog novogodišnjeg turnira Mirko "CroCop" Filipović udarcem u lijevu potkoljenicu svladao je korejskog diva, Hong Man Choija i tako na zaista veličanstven način završio za njega vrlo tešku 2008. godinu...

Nije to bila borba za pamćenje, no cilj je ostvaren, a to je jedino što je našem Mirku Filipoviću i trebalo. Sa vidljivo ozlijeđenim koljenom Mirko je pametno odradio cijelu borbu i već u šestoj minuti prve runde završio s ogromnim Korejcem, Hong Man Choijem.

Odmah nakon sirene koja označava početak borbe Choi se zaletio na našeg borca koji iskusno izbjegava nalet Korejca i uzvraća na najbolji mogući način - udarcima.

Za početak na pravo mjesto su sjela tri niska udarca nakon čega potpuno neočekivano CroCop koristi poznati high kick. Pomalo iznenađen Choi uskoro je ponovno u problemima, no Filipovićeve ruke su "prekratke" što Korejac koristi i zadaje dva, ipak nešto slabija udarca u glavu.

Mirko se brzo oporavlja i Honga dva puta pogađa u tijelo da bi treći puta Korejac uspio uhvatiti nogu protivnika i našeg borca baciti na pod. Međutim, Filipović je brži i uspijeva se pridići prije naleta protivnika koji bi zasigurno bio krajnje neugodan.

Odmah po povratku u stand-up Mirko ponovno preuzima kontrolu nad borbom i vrlo pametnim kretanjem hvata Korejca na spavanju što rezultira sa dva vrlo neugodna niska udarca. Još uvijek izgubljeni Hong pokušava sa dvije serije udaraca rukom, no CroCop je spreman.

Snimka cijele borbe


Vidjevši da tako ništa neće postići ogromni Korejac zalijeće se na Mirka što rezultira klinčom u samom kutu. Ovo je zasigurno bio najneugodniji trenutak za našeg borca, no iskustvo je bilo na strani Filipovića koji nakon dva udarca koljenom u ogromnog protivnika uspijeva "izboriti" rastavljanje od strane suca.

Odmah nakon klinča Choi vrlo neugodno rukom pogađa Mirka u glavu, no Filipović ubrzo uzvraća pokušajem novog high kicka koji ovog puta ipak ne prolazi. Međutim, trzaji desne noge već su dali naslutiti što je CroCop-u za činiti.

Mirko smiruje borbu što rezultira žutim kartonom za oba borca zbog pasivne borbe. Očito još uvijek vrlo odmoran Filipović ponovno kreće u napad i nesretno pogađa protivnika u genitalije. Slijedi kratak odmor nakon kojeg Choi ipak odlučuje nastaviti borbu.

Brojni pretrpljeni udarci u lijevu nogu Choija konačno su došli na naplatu kada Mirko koristi nešto otvoreniji stav Korejca i novim niskim udarcem pogađa u pravo mjesto. Hong Man Choi je na podu i više se ne diže. Sudac prekida borbu i Mirko Filipović na najljepši mogući način završava 2008. godinu.

"Znam da ovo nije bila borba za povijest, no morao sam i to odraditi. Već prekosutra moram na operaciju koljena koje me već duže vrijeme muči, no nakon toga vraćam se u Saitama Arenu. Za kraj svima bih još zaželio ugodnu i sretnu narednu, 2009. godinu", izjavio je očigledno presretan Mirko nakon same borbe.

Foto: www.novatv.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!