Nogomet

Gambi prvi ovogodišnji naslov

Borna Rupnik • četvrtak, 01.01.2009.
Gambi prvi ovogodišnji naslov
Foto: Sandro Donda

U prvim satima nove godine do novog je naslova stigla japanska Gamba iz Osake. Nakon osvojene azijske Lige prvaka, domogli su se i prve titule pobjednika domaćeg Kupa cara. U finalu su bili bolji od Kashiwe...

Kashiwa Reysol bila je na samo korak od toga da aktualnim prvacima najvećeg kontinenta uskrati naslov pobjednika japanskog kupa, ali su pogodak primili četiri minute prije isteka drugog produžetka. Gamba je ovom pobjedom osigurala novi nastup u elitnom azijskom nogometnom natjecanju.

Junak dana bio je Ryuji Bando, koji je pobjednički pogodak postigao samo par minuta nakon svog ulaska u igru. U akciji su sudjelovali Yasuhito Endo i Shu Kurata, ali se pred golom najbolje snašao upravo Bando, koji je pokupio odbijanac od braniča Naokija Ishikawe i neobranjivo poslao loptu u mrežu.

"Uspio sam se proslaviti usprkos maloj minutaži", rekao je Bando, i nastavio: "Trener mi je pri ulasku u igru rekao da bih baš ja danas mogao postati junakom, stoga nisam mislio ni na što drugo osim kako postići pogodak". Dotični trener je Akira Nishino, koji Gambu vodi kroz najuspješnije razdoblje u povijesti kluba.

"Iznimno sam sretan, jer smo igrali mnoštvo zahtjevnih utakmica i igrači su premoreni. Ove smo sezone odigrali čak 61 susret. Ali nismo se predavali i željeli smo ovaj naslov, a zbog teških smo se ispita znatno poboljšali", rekao je Nishino, čija je momčad izdržala početni pritisak Kashiwe, obranila se od pokušaja Brazilaca Alexa i Popoa te se okrunila titulom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!