Nogomet

Brazilac želi predstavljati Tursku

Borna Rupnik • četvrtak, 01.01.2009.
Brazilac želi predstavljati Tursku
Foto: Davor Sajko

Brazilskom veznjaku Lincolnu očito se svidio život u Turskoj. U samo godinu i pol, koliko je proveo u Galatasarayu, stekao je želju zaigrati i za tursku reprezentaciju. Tamo bi se pridružio svom sunarodnjaku Mehmetu Aureliju...

Cassio de Souza Soares poznatiji je kao Lincoln, a u Istanbul je stigao iz njemačkog Schalkea. Upravo je njegov odlazak otvorio mjesto našem Ivanu Rakitiću u klubu iz Gelsenkirchena, a 29-godišnji se Brazilac u Galatasarayu vrlo dobro snašao. U prvenstvu je odigrao 32 utakmice i postigao 12 pogodaka.

No, njegove ambicije tu ne prestaju. Shvativši da se više ne treba nadati pozivu u brazilsku izabranu vrstu, za klupske je novine izjavio: "Želim uzeti tursko državljanstvo i zaigrati za reprezentaciju. Ranije ta mogućnost nije dolazila u obzir jer sam oduvijek htio predstavljati Brazil". Ugled u Galatasarayu potvrdio je u prosincu, kada je protiv berlinske Herthe ponio kapetansku vrpcu turskog kluba.

Istu je odluku u Turskoj ranije donio i Mehmet Aurelio, defenzivni vezni igrač španjolskog Betisa, koji je tursko državljanstvo dobio za vrijeme svojih igara za Fenerbahče. Aurelio je Tursku predstavljao i na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!