Košarka

Brun zabušant, Grant hipohondar

Bernard Jurišić • petak, 02.01.2009.
Brun zabušant, Grant hipohondar
Foto: Bruno Karadža

U posljednje dvije sezone Split CO je imao jako dobar "nos" za strance. Činilo se da su "nanjušili" dobru stvar i ove godine. No, od trojice dovedenih, samo je Eddie Shannon opravdao očekivanja...

Novu godinu Split CO je dočekao sa serijom od šest uzastopnih poraza. Nakon što se dočekala 2009., "žute" put već ove subote vodi u Trnsko, na okršaj sa svojim "vječnim rivalima" istog osiguravateljskog prezimena. Split i Zagreb, zajedničkog nazivnika Croatia osiguranje, već godinama vode bitku za "treću silu" hrvatske košarke, iza nedodirljivih Cibone i Zadra.

"U Zagreb ne putuju Brun i Grant, pa je logično da ulogu favorita prepuštamo domaćinu. Ima i Zagreb svojih problema, no pokušat ćemo ih iznenaditi i prekinuti niz poraza. I njima 'gori pod nogama', trebaju pobjedu kao i mi, ali mislim da ipak imaju veći pritisak i tu ćemo tražiti svoju šansu", kaže trener Splićana Teo Čizmić na prvom ovogodišnjem druženju s novinarima na Gripama.

Dvojica stranaca nedostaju iz različitih razloga. "Brun je nezadovoljan jer mu kasnio dio plaće i odbio je trenirati. Prekjučer se pojavio na treningu i rekao da bi on igrao protiv Zagreba, no ja sam to odbio. Grant je navodno ozlijeđen, nije trenirao s momčadi 20 dana i nema nikakvog smisla da putuje s nama ako neće igrati".

Situacija s Grantom je prilično nejasna. Amerikanac navodno osjeća bolove na prijelazu između butnog mišića i lista. "Njegov je subjektivan osjećaj da je ozlijeđen, kaže da ne želi riskirati jer nije zaliječen. Na raspolaganju su mu naši liječnici, obavio je nekoliko pretraga, snimanja i testova i svi oni pokazuju da je zdrav. Čak smo odnijeli nalaz magnetske rezonance sudskom tumaču za engleski jezik da mu prevede, da vidi da mu nije ništa."

S druge strane, čini se da Francuz svoje loše igre pokušava donekle "oprati" činjenicom da mu se duguje dio obećanog novca. "Dijelom ga razumijem jer igra slabo, pritisak na njemu je velik jer je stranac, prvi put je u takvoj situaciji i traži malo opravdanja na ovaj način. Međutim, čekamo ga već dugo, istrpjeli smo ga 14 kola i mogao bi i on nama malo vratiti za sve uloženo", smatra Čizmić i dodaje: "Uvijek pratimo situaciju na tržištu, no zasad ne vidimo dobrih igrača u našim financijskim mogućnostima".

Međutim, nisu samo stranci ti koji nisu ispunili sva očekivanja u dosadašnjem dijelu sezone. Očekivao se brži napredak i Joška Poljaka, koji se još uvijek muči i malo igra. "On dugo nije igrao, ali treninge dobro podnosi. Dobivat će sve veću minutažu i vidjet ćemo kako će reagirati."

Upravo će visoke pozicije biti najveći problem "žutima" u subotu protiv "Mrava". "Očekujem da će nas Zagreb napasti na toj poziciji, jer imamo smanjenu rotaciju i manjak opcija ispod koša. Zagreb tu ima dosta dobrih igrača, no pokušat ćemo odgovoriti s ovim što imamo", zaključuje trener Splita.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!