Košarka

"Marshall je protjeran"

Ivor Krapac • petak, 02.01.2009.
"Marshall je protjeran"
Foto: Davor Sajko

Nova godina, nova Cibona. Velimir Perasović će u nastavku sezone na raspolaganju imati promijenjenu momčad - Alan Anderson stigao je u Zagreb, a Rawle Marshall, čija suspenzija u NLB ligi i hrvatskim natjecanjima traje još dva mjeseca, napušta glavni hrvatski grad. Trener Cibosa kazao je da druge mogućnosti nije bilo...

Rawle Marshall zadržao se u Ciboni samo mjesec dana nakon što mu je određena tromjesečna suspenzija zbog tučnjave sa Sinišom Štembergerom u gostujućem ogledu sa Splitom CO potkraj studenog. Marshall je u tom šakačkom dvoboju bio glavni agresor, a na koncu je najviše i platio za ono što je napravio.

"Nismo ga se htjeli odreći ili mijenjati, no zbog kazne koja je uslijedila on je jednostavno protjeran - nismo mogli trpiti toliko dugu suspenziju. Cilj kazne je postignut, mi tog igrača više nemamo", kazao je Perasović o rastanku s Marshallom.

"U trenutku kad je došla utakmica u Splitu Marshall je bio naš prvi strijelac, bio je i potpuno integriran u momčad. Napravio je veliku glupost, ali smatram da je, govoreći samo sa sportske strane, to za nas bio veliki udarac", nastavio je trener Cibosa.

"Međutim, sada ga treba zaboraviti, to je bilo i prošlo, moramo se okrenuti onom što dolazi. Velika je šteta zbog činjenice da smo izgubili dva mjeseca da ukomponiramo Marshalla u momčad, a sada dolazi novi igrač, uvijek kad neki tako važan igrač napusti momčad promijeni se i konfiguracija ekipe - budimo realni, Marshall je bio igrač koji je često imao loptu u rukama, nije bio marginalac, bio nam je važan... Slično bi se dogodilo da se ozlijede Prkačin ili Kus, normalno je da bi trpila koncepcija igre."

Kao zamjena došao je Alan Anderson, koji je sezonu započeo u ruskom Triumfu, pa otišao zbog financijskih problema tog kluba: "Doveli smo igrača za kojeg smatramo da može nadoknaditi i dati ono što nam je davao Marshall. Strijelac je, ima dobre obrambene reference, igrač je koji može kreirati svoj poene... No, to sve treba vrijeme pokazati, bilo je i onih koji su smatrali da nam Marshall ne može donijeti ništa pa smo na kraju bili jako zadovoljni njegovim učinkom na parketu, tako da je teško dati nekakvu prognozu što će biti s Andersonom."

26-godišnji Amerikanac, visok 198 cm, može pokriti poziciju beka šutera i niskog krila, a u Zagreb je sletio jutros - s dovoljno vremena da odradi barem dva treninga s novim suigračima, danas popodne u Zagrebu i sutra u Zadru, nekoliko sati uoči hrvatskog derbija u 15. kolu NLB lige. "Deplasirano je da bi došao odigrati utakmicu, a da ne zna ni kako izgledaju suigrači, mora odraditi ta dva treninga s nama", rekao je Perasović o Andersonu.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!