Košarka

Zagreb protiv Dalmacije

Branimir Korać • petak, 02.01.2009.
Zagreb protiv Dalmacije
Foto: Sebastian Govorčin

15. kolo NLB lige donosi dvoboje zagrebačkih klubova protiv dalmatinskih predstavnika. Zagreb će u Trnskom ugostiti momčad Splita dok će Cibona gostovati u Zadru...

Dvorana Krešimira Ćosića u Zadru ove subote bit će u središtu košarkaške pozornosti. Cibona po prvi put gostuje u novoj zadarskoj dvorani kod domaćina koji još nije izgubio niti jednu utakmicu na svom terenu od preseljenja iz Jazina. Ne treba sumnjati kako će dvorana biti prepuna i kako će Zadar imati veliku podršku bučnih navijača, no i Cibona ima svoje adute i u Zadar ne odlazi s bijelom zastavom.

Denis Pleslić naći će se u subotu na prvom velikom ispitu. Momčad je naslijedio od Ace Petrovića s nadom navijača i uprave kako će trenerska promjena donesti pozitivan šok, ali prvi koraci bili s uspješni samo rezultatski. U NLB ligi Zadrani su uspjeli slaviti u Splitu protiv domaćina koji je u sve većim problemima dok je u Kupu Krešimira Ćosića u pružena vrlo loša igra i tek u produžetku izborili su pobjedu u Trogiru.

Protiv Cibone neće imati pravo na loš dan, dolazi im protivnik koji je na tržištu posljednjih dana vrlo aktivan i unatoč izostanku Longina ojačan u odnosu na posljednje susrete u NLB ligi. Alan Anderson debitirat će u Ciboninom dresu na najtežem gostovanju za momčad našeg euroligaša i od njega ne treba očekivati čuda već u prvom nastupu. Sigurno je da će trebati vremena da se uklopi u Cibonin sustav, ali već njegovo pojavljivanje u momčadi je plus za "Cibose".

Prvi susret ova dva protivnika Zadar je riješio u svoju korist u Zagrebu porazivši još uvijek neposloženu Cibonu. Nakon tog poraza Cibona se počela dizati i igrati sve bolje dok je Zadar posve suprotno počeo padati što je i uzrokovalo Petrovićev odlazak. Na svom parketu Zadar je favorit protiv gotovo svih europskih momčadi, no Cibona ima vrlo dobru ekipu i sigurno nas očekuje odlična utakmica. Zadrani će napokon nastupiti kompletni obzirom da se očekuje i Johnsonov nastup dok će Cibona igrati tek bez Longina kojeg neće biti najmanje mjesec dana.

Zanimljivo će biti i u Trnskom gdje se susreću dvije momčadi koje su miljama od pravih izdanja i ispunjenja onih očekivanja s početka sezone. Ozljede su stvorile dosta problema i Zagrepčanima i Splićanima i niti u ovaj susret neće ući kompletni.

Pobjeda je i za jedne i za druge imperativ. Zagreb je u teškoj situaciji da se bori za izbjegavanje posljednje pozicije, a to će ponovno činiti bez Jakova Vladovića koji se još nije oporavio od ozljede. Dobra vijest po trenera Bajramovića je povratak Simona i Dundovića što značajno pojačava momčad.

S druge strane problema imaju i Splićani. Antonio Grant neće putovati u Zagreb zbog ozljede na koju se žali, a među putnicima neće biti niti Stephena Bruna koji nije trenirao zbog neispunjenja svih ugovornih obaveza.

U subotu će biti odigrana još tri susreta. Crvena zvezda će na svom parketu oslabljena neigranjem Tadije Dragićevića ugostiti Krku, Partizan putuje u goste Heliosu dok bi nešto neizvjesnije trebalo biti u dvoboju FMP-a i Union Olimpije.

NLB liga, 15. kolo, subota:
Crvena zvezda - Krka 19:00
FMP - Union Olimpija 18:00
Zagreb CO - Split CO 18:00
Zadar - Cibona 20:00
Helios - Partizan 19:00.

Ranije odigrano:
Budućnost - Vojvodina 82:68
Hemofarm - Bosna ASA BHT 79:74.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!