Nogomet

Kone "prorok" u Obali Bjelokosti

Maja Giljanović • subota, 03.01.2009.
Kone "prorok" u Obali Bjelokosti
Foto: EPA

Marseilleov Bakary Kone proglašen je najboljim igračem 2008. u svojoj rodnoj Obali Bjelokosti. "Baky" je u izboru novinara premoćno slavio drugoplasiranog Yaya Tourea nadvisivši za više nego dvostruko...

27-godišnji minijaturni (163 cm visoki) Kone je osvojio 159 bodova ispred Barceloninog Yaya Tourea (79) i Charltonovog Bi Cyriaca Gohija (75).

Nekadašnjem igraču prvaka Obale Bjelokosti Mimoza iz Abidjana, katarskog Al-Ittihada, Lorienta i Nice titula igrača 2008. drugo je priznanje u karijeri nakon što je prije tri godine u Lorientovom dresu osvojio trofej najboljeg igrača Ligue 2 (2005. je s 24 gola na 25 utakmica bio prvi strijelac druge lige).

"Što se mene tiče, većeg priznanja od ovog nema. Ni "Zlatna lopta" ne bi mi značila više nego titula najboljeg igrača u domovini", izjavio je ove sezone u Marseilleu strijelac šest golova u Le Championnatu i jednog u Ligi prvaka.

Napadač, pak, Chelseaja i Koneov kapetan u Obali Bjelokosti Didier Drogba se nakon trijumfa i prošle godine i 2006. mora zadovoljiti šestim mjestom (36 bodova).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!