Rukomet

"Treba nam pozitivna energija"

Bernard Jurišić • subota, 03.01.2009.
"Treba nam pozitivna energija"
Foto: Bruno Karadža

Nakon što su se u petak okupili u Splitu i osjetili novu Spaladium Arenu, subota je donijela prvi pravi radni dan u završnici priprema hrvatske rukometne reprezentacije za Svjetsko prvenstvo. Trener reprezentacije Slavko Goluža i dvojica igrača koji se bore za mjesto među 16 odabranih otkrili su svoje prve impresije...

Hrvatski rukometaši zauzeli su svoje sobe u vrhunskom Le Meridien Lav hotelu u Podstrani kraj Splita, posjetili Spaladium Arenu u Lori i odradili prvi "rukometni" trening u manjoj dvorani unutar kompleksa. Petak je bio dan za "organizaciju", dok je subota već donijela prvi "pravi" radni dan.

"Tražiti šansu, opravdati povjerenje, nametnuti se"

Dvojica igrača koji traže svoje "mjesto pod suncem" su Marko Kopljar i Ivan Ninčević. Vidi se da ni jedan ni drugi nemaju previše medijskog iskustva, pa bi se njihove izjave mogle svesti na zajednički nazivnik: "Čast nam je što smo tu, dat ćemo svoj maksimum, želimo opravdati povjerenje i nametnuti se izborniku." Glasnogovornik HRS-a Zlatko Škrinjar izvjestio je da će se prijateljski susret protiv Slovenije igrati u petak 9. siječnja u 20 sati, uz izravan prijenos na HTV-u.

"Svi su igrači trenirali, imali smo već jutros trčanje i teretanu, za večeras je zakazan trening u Areni. Ivano je radio s trenerom Babićem i zasad dobro podnosi uvodne vježbe. Nećemo s njim žuriti, znam jako dobro kako je nezgodna ozljeda leđa i postupno ćemo ga opterećivati i uključivati u proces", izvjestio nas je trener reprezentacije Slavko Goluža.

Novi ambijent, nova dvorana, novi ljudi - hoće li igračima i stožeru biti dovoljna dva tjedan za "udomaćiti" se u gradu pod Marjanom?

"Mislim da nećemo imati problema s dvoranom i ambijentom, na to smo se svi već navikli. Više se plašim onih okolnih stvari, poput zivkanja za karte, druženja i druge pritiske na igrače. Molim naše navijače da nam daju mir da se pripremimo za utakmice, jer nam sve dodatne stvari odnose koncentraciju za ono što nam je svima najvažnije."

Zasad se treninzi odvijaju samo u pomoćnoj dvorani Spaladium Arene, no od narednog tjedna postavit će se rukometna podloga i igrači će se preseliti u velebnu glavnu dvoranu koja prima 12.000 gledatelja.

"Ne opterećujemo se dvoranom i podlogom, svi su ti momci puno prošli i lako će se priviknuti. U konačnici - imat ćemo nekoliko dana više za to od svih naših protivnika, zar ne?"

Hrvatsku 9. siječnja očekuje prijateljski susret protiv Slovenije, kojim će se otvoriti sportski dio Spaladium Arene. Nakon toga, 16. siječnja Hrvatska otvara Svjetsko prvenstvo susretom protiv Južne Koreje. "Namjera nam je otvoriti jedan trening za sve navijače, koji su sigurno željni i vidjeti našu momčad, ali i novu splitsku Arenu. Izbornik Červar će odlučiti kad će to biti. Treba nam pozitivna atmosfera i pozitivna energija", zaključio je Goluža.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!