Nogomet

Super League kreće dalje

Luka Margan • subota, 03.01.2009.
Super League kreće dalje
Foto: Sandro Donda

Utakmicama 16. kola nastavilo se grčko nogometno prvenstvo, poznatije pod nazivom Super League. Ergotelis našeg Marija Budimira suočio se s preprekom zvanom Panthrakikos, dok je Xanthi ugostio Panionios za koji nastupaju naši Dario Krešić i Ivica Majstorović. Asteras Tripolis, u kojem kruh zarađuje Danijel Cesarec, očekuje aktualnog prvaka i trenutno vodeću momčad prvenstva, Olympiakos. U nedjelju je na rasporedu derbi kola i glavnog grada Grčke, Atene, između Panathinaikosa i AEK-a....

Prvi strijelac grčkog prvenstva sa sedam postignutih golova te standardni prvotimac Asteras Tripolisa, Danijel Cesarec, nije participirao u dvoboju protiv lidera prvenstva, Olympiakosa. Asteras je utakmicu izgubio rezultatom 0:1, a strijelac odlučujućeg pogotka bio je Luciano Martín Galletti iz jedanaesterca u 27. minuti. Igrač Liverpoola na posudbi u Olympiacosu, Sebastian Leto, pružio je dobru partiju na sredini terena te tako nastavio sa vrsnim igrama. Prema pisanjima europskih medija, igračev povratak u matični klub postaje sve izvjesnija opcija.

Mario Budimir, inače sedmi strijelac Super League s pet postignutih pogodaka, proveo je na terenu svih 90. minuta u domaćem porazu Ergotelisa od trenutačno sedmoplasirane momčadi lige, Panthrakikosa, te pritom zaradio žuti karton. 20 – godišnjak je bio jedan od boljih igrača domaće momčadi te se trudio koliko je mogao, no nije uspio valorizirati svoj trud. Njegova momčad poražena je rezultatom 0:1.

Također, cijeli susret za Panionios na gostovanju kod Xanthija odigrali su Dario Krešić, koji na vratima i nije imao nekog posla, te Ivica Majstorović čija se partija u veznom redu može ocijeniti solidnom. Spomenimo i to da je hrvatski vratar zaradio žuti karton u 61. minuti te da su obje momčadi završile utakmicu s igračem manje. Utakmica je završila najnepopularnijim nogometnim rezultatom 0:0.

Super League, 16. kolo:
Ergotelis – Panthrakikos 0:1
Xanthi – Panionios 0:0
Asteras Tripolis – Olympiakos 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!