Zimski sportovi

Janica primljena u Akademiju Laureaus

Antonija Pavlić • subota, 03.01.2009.
Janica primljena u Akademiju Laureaus
Foto: Kristijan Komarica

Ukupno 76 će se skijašica sutra spustiti slalomskom stazom na sljemenskom Crvenom spustu. Među njima sa startnim brojem 14. u nov pohod na dobar rezultat otputit će se Ana Jelušić, s brojem 22 nastupit će Nika Fleiss, broj 65 nosit će Sofija Novoselić dok će Matea Ferk i Tea Palić krenuti 73. odnosno 74.

Glavni zagrebački gradski trg i ove je godine bio poprištem izvlačenja startnih brojeva za žensku slalomsku utrku na Sljemenu. Izredalo se pred brojnim auditorijem puno dobrih skijaša i skijašica, a najveći pljesak izazvala je svojim dolaskom hrvatska snježna heroina Janica Kostelić.

Osim startnih brojeva za sutrašnju utrku pod okriljem FIS-a, Ivica Blažičko i njegove "pomoćnice" dodijelile su startne brojeve i skijaškim legendama, koje će svoju "utrku" također odvoziti sutra i to u vremenu od 16 do 17 sati.

Vezane vijesti

Poimence su predstavljene i sve hrvatske natjecateljice: Ana Jelušić, Nika Fleiss, Sofija Novoselić, Matea Ferk i Tea Palić, dok je posebnu čast doživjela još jednom i Janica Kostelić učlanivši se u elitnu akademiju Laureaus, udruženje 46 najvećih sportskih legendi među kojima su i Boris Becker, Sergej Bubka, Franz Beckenbauer, Alberto Tomba...

"Neizmjerna mi je čast nalaziti se među svim tim velikim sportašima i ljudima čije se olimpijske medalje ne mogu pobrojati. To je veliko priznanje, i ne samo meni već i cijeloj hrvatskoj skijaškoj reprezentaciji. Nadam se da će mi članstvo u Laureausu pomoći da omogućim svoj hrvatskoj djeci koja nemaju uvjete za skijanje da se ipak bave njime."

Sutra Janicu osim navijanja za naše cure na Sljemenu čeka i utrka legendi od koje će prikupljen novac biti doniran klinici za liječenje kroničnih bolesti u Gornjoj Bistri. Osim "Snježne kraljice" u istoj će utrci participirati i Urška Hrovat, Špela Pretnar, Alberto Tomba, Marc Girardelli, Bojan Križaj, Guenter Mader, Franz Klammer, Jure Košir, Hans Enn, Atle Skardaal, Thomas Sykora, Christian Mayer i Hans Peter Buraas.

Svoj dolazak u Zagreb i sudjelovanje na utrci Legendi za kraj je objasnio i legendarni Alberto Tomba. "Posljednji sam put pobijedio prije 11 godina pa stoga volim voziti veteranske utrke. Prošao sam sve od Sarajeva do Japana, sada me evo ponovno u Zagrebu. Ovdje je publika odlična, ljudi dobroćudni, volim izlaziti i zabavljati se."

U Akademiju Laureaus, u koju je danas primljena Janica Kostelić, Tomba je već učlanjen zajedno s još jednim "posjetiteljem" sutrašnje utrke Franzom Klammerom. "Od skijaša smo u Akademiji samo Franz i ja i drago nam je da nam se špridružila Janica. No, ne mogu progledati kroz prste onima koji u naše "društvo" nisu smjestili Ingenmara Stenmarka. Ne mogu vjerovati da za njega ovdje nema mjesta."

Raspored sutrašnjih događanja na Sljemenu:
9.45 - start prve vožnje slaloma
12.30 - start druge vožnje slaloma
16.00 - 17.00 - "Zagreb Ski Legends", humanitarna utrka
17.15 - proglašenje pobjednika u cilju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!