Zimski sportovi

Vonn i Riesch klasa za sebe, Hrvatice loše

Petar Plevnik • nedjelja, 04.01.2009.
Vonn i Riesch klasa za sebe, Hrvatice loše
Foto: Kristijan Komarica

Nakon prve vožnje slaloma za trofej Snježne kraljice u vodstvu je Lindsey Vonn. U utrci koju su obillježili veliki zaostaci Amerikanka vodi s 43 stotinke prednosti ispred glavne konkurentkinje Marije Riesch, dok trećeplasirana Slovakinja Zuzulova zaostaje više od sekunde. Unatoč više od tri sekunde zaostatka drugu vožnju izborile su Ana Jelušić i Nika Fleiss..

Iako su uoči utrke dolazile najave kako će staza na Sljemenu biti jako zahtjevna, malo je tko očekivao ovakav ishod prve vožnje. Ne odnosi se to na rasplet na vrhu, budući da su i prije utrke Lindsey Vonn i Maria Riesch slovile kao jedne od favoritkinja, a da su Amerikanka i Nijemica u ovom trenutku slalomski svijet za sebe potvrdila je i prva vožnja.

Vonn je sjajno iskoristila ozljedu i nenastupanje Nicole Hosp, koja je trebala nastupiti s brojem 1, tako da se Amerikanka prva spustila niz stazu i postavila za sve nedodirljivih 58.17. Taj tempo uspjela je donekle pratiti tek sljedeća Maria Riesch s 43 stotinke zaostatka, dok su sve ostale, počevši s trećeplasiranom Veronikom Zuzulovom imale zaostatke preko jedne sekunde.

Usprkos svemu, začuđujuće su veliki zaostatci kojima je ostatak djevojaka završio utrku. Među njima su svakako i dvije glavne hrvatske uzdanice, Ana Jelušić i Nika Fleiss. Ana je u cilj ušla s velikih 3.30 zaostatka, dovoljno za diobu 18. mjesta, dok je Nika imala još veći zaostatak, 3.58, no usprkos tome u drugu je vožnju ušla na 23. mjestu.

Sofija Novoselić s brojem 65 te Matea Ferk s brojem 73 nisu uspjele završiti utrku, dok je Tea Palić s brojem 74 utrku završila na 50. mjestu s gotovo osam sekundi zaostatka za Vonn.

Rasplet Snježne kraljice počinje u 12:30 kada je na rasporedu druga vožnja.

Snježna kraljica, prva vožnja:
1. Lindsey Vonn (USA) 58.17
2. Maria Riesch (GER) +0.43
3. Veronika Zuzulova (SVK) +1.12
4. Šarka Zahrobska (CZE) +1.62
5. Sandrine Aubert (FRA) +1.91
6. Tanja Poutiainen (FIN) +1.94
7. Nicole Gius (ITA) +1.98
8. Sandra Gini (ŠVI) +2.52
9. Frida Hansdotter (ŠVE) +2.57
10. Maria Pietilae-Holmner +2.62
...
18. Ana Jelušić (HRV) +3.30
...
23. Nika Fleiss (HRV) +3.59
...
50. Tea Palić (HRV) +7.96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!