Košarka

"Odradili smo pripremljeno"

Borna Rupnik • nedjelja, 04.01.2009.
"Odradili smo pripremljeno"
Foto: Bruno Karadža

Junak sinoćnje utakmice u Trnskom s 31 je košem bio Siniša Štemberger, čiji ritam košarkaši Zagreba u posljednjoj četvrtini nisu mogli pratiti. Kod dvojice je trenera, sasvim razumljivo, vladalo oprečno raspoloženje...

Siniša Štemberger nakon susreta u kojem je njegov Split slavio 78:65 nije isticao svoju izvrsnu statistiku: "Zagreb se nalazi u lošoj poziciji te smo očekivali njihovu dobru partiju. Ali mučio ih je psihološki pritisak, a mi smo odigrali dobru obranu, odradili smo ono što smo ranije pripremali i pogađali smo šuteve kad je najviše trebalo". Splitski branič ubacio je čak sedam trica, a upravo su njegovim koševima Žuti stvorili odlučujuću razliku.

Novi trener splitske momčadi, Teo Čizmić, također nije naglašavao uloge pojedinaca, već uspjeh svih igrača. "Spremali smo se za utakmicu koja će biti neizvjesna do zadnje sekunde. I mi imamo svojih problema, tako da su obje momčadi bile u sličnoj situaciji. Igrali smo disciplinirano", rekao je Čizmić, a posebno obilježje njegove ekipe bilo je - htijenje.

"Već sam na poluvremenu svojim igračima rekao da moraju biti ponosni na sebe, neovisno o rezultatu. Pokazali su enormnu želju", u vedrim tonovima govori Čizmić, čiji su košarkaši svojim suparnicima ukrali čak 11 lopti, a žustrom su obranom, ponekad i po cijelom terenu, sveli Zagrebov postotak šuta na vrlo neugodne brojke.

Čizmić se dotaknuo i problema sa strancima, Francuzom Brunom i Amerikancem Grantom: "Čekamo ponedjeljak, utorak, možda i srijedu, tada ćemo biti pametniji. Grant je u Domžalama istegnuo zadnju ložu, pokušavao je igrati, ali trenutno nemam konkretan odgovor na njegovu situaciju. Intenzivno radimo na dovođenju jednog višeg igrača, kako bismo rasteretili Stipanovića pod košem".

Domaći trener, Denis Bajramović, smrknuto je morao priznati poraz: "Čestitam Splitu na pobjedi. Mi smo se ozbiljno pripremali za ovu utakmicu, međutim, oni su svoje planove sproveli u djelo, a mi nismo. Naš je cilj bio bijeg s dna, no pritisak je učinio svoje. Ekipa je sastavljena tako kako je, ali nismo se držali dogovora. Bili smo nedisciplinirani u napadu i u obrani".

Bajramović nije tražio alibije, čak niti u neigranju Jakova Vladovića i Ante Tomića, jer niti igrači na parketu nisu pružili očekivano: "O hendikepu ne želim pričati. Štimac je igrao vrlo malo jer nije odgovorio obrambenim zahtjevima, a Dijan nije ulazio u drugom dijelu jer sam imao drukčiju viziju rješavanja problema".

Taktičke zamisli bolje su izgledale u teoriji nego u praksi. "I bez Tomića imamo dva dobra centra, ali cijelo smo vrijeme bili u crnoj rupi. Ona se samo manifestirala u četvrtoj četvrtini. Moralno smo potonuli zbog nedostatka ideja", govori Bajramović, čiju momčad već u utorak očekuje gostovanje u Ukrajini, u sklopu Eurochallenge kupa. "Na put kreće identičan sastav koji je igrao protiv Splita", najavljuje strateg Zagreba.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!