Zimski sportovi

Riesch: "Vonn, hvala ti"

Antonija Pavlić, Ivan Forjan • nedjelja, 04.01.2009.
Riesch: "Vonn, hvala ti"
Foto: Davor Sajko

Kruna i žezlo Snježne kraljice od danas imaju novu vlasnicu. Maria Riesch u rodnu Njemačku vraća se s ovom laskavom titulom, ali najviše zahvaljujući nespretnoj Amerikanki Lindsey Vonn...

"Prije svega, izrazila bih žaljenje za ovim što se dogodilo Lindsey. Uvjerena sam kako ja ne bih pobijedila da nije u završnici vozila tako nesmotreno i pala. Zadovoljna sam svojom prvom vožnjom, još jednom ću reći kako je staza bila izrazito teška i zahtjevna, pogotovo zbog toga što je ovo jedna od najdužih staza. Presretna sam zbog pobjede", izjavila je nakon utrke pobjednica Maria Riesch.

Njena "sretna zvijezda", ali i najljuća protivnica danas, Lindsey Vonn, djelovala je razočarano i tužno, što je i razumljivo s obzirom na prokockanu priliku: "Jako mi je žao propuštene prilike, mislila sam da dobro vozim te sam htjela još poboljšati rezultat. Uvijek idem jako i do kraja, ali nisam znala da imam čak sekundu prednosti nad Riesch."

"Međutim, drago mi je zbog nje, ona je moja draga prijateljica i veselim se njenoj pobjedi kao da je moja. Situacija u Svjetskom kupu sada se dodatno zakomplicirala, ali bit će još uzbudljivije nego dosad. Ovaj pad neće me pokolebati te ću se truditi još više ne bih li osvojila i mali slalomski i veliki Kristalni globus", poručila je nesretno okončala Vonn.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!