Nogomet

Neriješeno u atenskom derbiju

Luka Margan • nedjelja, 04.01.2009.
Neriješeno u atenskom derbiju
Foto: Sandro Donda

Nedjelja je u grčkom prvenstvu donijela atenski derbi, odgođenu utakmicu između Panserraikosa i Iraklisa te nastavak dobre forme drugoplasirane momčadi prvenstva, PAOK-a, protiv gostiju s Krete....

Derbi kola obilježila je utakmica između Panathinaikosa i AEK-a, inače susjeda na prvenstvenoj ljestvici. Panathinaikosu su bodovi itekako bitni jer mu jamče ostanak u utrci za prvaka, odnosno "odljepljuju" ga od ostatka ljestvice. Utakmica je završila neriješenim rezultatom (0:0), a naši predstavnici dali su svoj obol – Mario Galinović odigrao je cijelu utakmicu, dok je Ante Rukavina ušao u igru u 57. minuti zamijenivši pritom Rodriguesa dos Santosa Gabriela. Tako je šibenski dragulj ostao na četiri pogotka u prvenstvu te na dva pogotka u nacionalnom kupu.

PAOK je nastavio sa sakupljanjem bodova te je i dalje vjerni pratitelj lidera prvenstva, Olympiakosa, koji je ujedno i posljednji klub od kojeg su doživjeli poraz. Taj poraz datira iz 10. kola. U današnjoj utakmici, PAOK je pitanje pobjednika protiv gostiju s Krete riješio već u prvom poluvremenu pogocima Zlatana Muslimovića te Vladana Ivića.

Larissa je možda mogla i bolje na gostovanju kod Thrasivoulosa, no i ovaj će bod dobro doći te će učvrstiti klub na sredini ljestvice. Napomenimo da su bivši igrači NK Dinama, Tomislav Vranjić i Franck Manga Guela, putovali u goste Thrasivoulosu, no samo je Bjelokošćanin izborio nastup na terenu.

Super League, 16. kolo:
(nedjelja)
Panathinaikos – AEK 0:0
Thrasivoulos – Larissa 0:0
Levadiakos – Aris 2:0
PAOK – OFI Kreta 2:0
Panserraikos – Iraklis – odgođeno
(subota)
Ergotelis – Panthrakikos 0:1
Xanthi – Panionios 0:0
Asteras Tripolis – Olympiakos 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!