Zimski sportovi

Kamenje na Crvenom spustu?

Antonija Pavlić • nedjelja, 04.01.2009.
Kamenje na Crvenom spustu?
Foto: Dejan Popek

Začudila je u najmanju ruku Anja Paerson novinare u ciljnoj ravnini svojom izjavom da na dijelovima staze ima - kamenja. Da li je Šveđanka pokušavala samo opravdati svoju slabu vožnju i veliki zaostatak ili je na stazi zaista bilo neregularnosti? Odgovor na to pitanje ponudio je "alfa i omega" utrke na Sljemenu i hrvatske alpske skijaške reprezentacije, Vedran Pavlek.

"Na izjavu Anje Paerson jednostavno nemam komentara. Najbolji dokaz da je sa stazom sve u redu dao vam je i sam šef svjetskog skijaškog kupa, Atle Skaardal, koji je probao stazu i pohvalio ju rekavši da je fenomenalna. Veliki zaostaci skijašica koji su se pojavili u prvoj vožnji bili su samo i jedino posljedica vrlo zahtjevne i dugačke staze, nikako neregularnosti na njoj. Ova je slalomska staza bila najduža u Svjetskom kupu, ali mogu vam garantirati da je svima ponudila korektne i jednake uvjete. Osobno na stazi nisam vidio niti jedan kamenčić. Rupa nema, mislim da je to bio samo izgovor.", jasan je bio Pavlek.

Isto mišljenje dijelio je i glavni operativac utrke, Reno Fleiss: "Staza je još uvijek veoma tvrda i nije moguće da su se stvorile rupe ili da je na njoj bilo nečega, ne daj Bože kamenja. Tko u to ne vjeruje neka dođe i uvjeri se na svoje oči. Staza je na mjestima ledena, ali kamenja sigurno nema."

Pritužbe na stazu međutim, nije imala samo Anja Paerson. Neke su skijašice bile razočarane tvrdeći da je premekana, nekima je bila pretvrda i tako u krug. Ana Jelušić i Nika Fleiss također nisu ostale "dužne" te su se složile da je staza bila previše zaleđena te da je stoga propadala, a da ni vidljivost nije bila najbolja. Nešto bolje stanje, prema Ani Jelušić, bilo je na ravnim dijelovima no na strminama se led raspadao te je stoga bilo veoma teško dobro odvoziti stazu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!