Nogomet

Okupili se nebesko-plavi

Ante Jukić • ponedjeljak, 05.01.2009.
Okupili se nebesko-plavi
Foto: Sandro Donda

Nakon prilično turbulentnog jesenskog dijela sezone, vinkovačka Cibalia nastavak prvenstva dočekuje odlučna svoje navijače lišiti stresa, koji je posljednjih godina redovito obilježavao proljeće u gradu na Bosutu...

Praznici su završeni, vinkovački prvoligaš od danas je ponovno u pogonu. S obzirom da su se nebesko-plavi odmah nakon zajedničkog ručka uputili prema Zadru, gdje ih očekuje nastup na Dvoranskom prvenstvu Hrvatske, na prozivci nije bilo trenera Stanka Mršića, koji će momčad dočekati u Dalmaciji. Vinkovački strateg, naime, živi upravo u Zadru, pa i ne bi bilo logično da je dolazio u Slavoniju, da bi se samo dan kasnije ponovno vraćao "doli".

Igrače je, stoga, u ime kluba pozdravio sportski direktor Dražen Pernar, koji je potom izdvojio nešto vremena i za okupljene novinare, predstavivši im ukratko program rada nebesko-plavih u narednim tjednima.

"Bez obzira na to hoćemo li proći grupnu fazu natjecanja na Dvoranskom prvenstvu, u Zadru ćemo ostati sve do 11. siječnja, s obzirom da tamo imamo puno bolje uvjete za rad od ovih u snijegom i ledom okovanoj Slavoniji. Nakon povratka iz Zadra, desetak dana ćemo trenirati u Vinkovcima, a zatim ćemo se, trebalo bi to biti 23. siječnja, otisnuti prema Puli, u kojoj ćemo odraditi glavni dio priprema", otkrio je Pernar.

Naravno, novinare su najviše zanimale eventualne promjene u igračkom kadru, no sportski direktor Cibalije nije nam mogao otkriti nešto više po tom pitanju. "Jedino što možemo potvrditi je sporazumni prekid ugovora s Markom Radasom, koji više nije član Cibalije. Naravno da uprava kluba svakodnevno obavlja razgovore i "opipava" situaciju kod eventualnih pojačanja, no trebate znati da je vrlo teško dovesti igrača u zimskom prijelaznom roku. Točnije, teško je dovesti kvalitetnog igrača, a to je ono što mi želimo. Nećemo dovoditi igrače za koje nismo sigurni da će nam biti pojačanja".

S obzirom da prijelazni rok traje sve do kraja siječnja, za očekivati je da će pokoje novo ime osvanuti i u vinkovačkoj svlačionici. Ono što je sigurno je da će u Zadru nastupiti kompletan igrački kadar Stanka Mršića, s izuzetkom već duže vrijeme ozlijeđenog Davora Bagarića. Ponajboljeg igrača nebesko-plavih 7. siječnja očekuje odlazak u Daruvarske toplice, na završnu fazu rehabilitacije nakon teške ozljede koljena.

Kako nam je rekao Pernar, u klubu će biti vrlo oprezni s Bagarićevim povratkom na teren, no s njim ili bez njega, ambicije kluba u proljetnom dijelu prvenstva su jasne.

"Želimo prvenstvo okončati barem stepenicu više, nego je to bio slučaj prošle godine. Tada smo bili osmi, a smatram da, iako se trenutno nalazimo na devetom mjestu, ova momčad ima kvalitetu za uzlet u proljetnom dijelu prvenstva. Uostalom, šesto mjesto bježi nam samo tri boda", optimistično je zaključio Pernar.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!