Tenis

Njemačka rastužila domaćine

Ante Jukić • ponedjeljak, 05.01.2009.
Njemačka rastužila domaćine
Foto: EPA

Nakon što su nam u subotu i nedjelju svoje umijeće pokazale reprezentacije Grupe B, u ponedjeljak su na teren izašle i preostale četiri mješovite kombinacije ovogodišnjeg Hopman Cupa...

Gledatelji u Perthu trećeg dana natjecanja konačno su dočekali i svoje junake, Lleytona Hewitta i Casey Dellacquu. Dvoboj Australije i Njemačke bio je najzanimljiviji dosadašnjeg dijela natjecanja, a na žalost domaćih navijača okončan je porazom Klokana.

U prvom meču dana Sabine Lisicki, kojoj je ovo premijerni nastup na Hopman Cupu, nakon izgubljenog prvog seta osvojila je naredna dva protiv Dellacque, također debitantice, tako da je sav teret očekivanja publike pao na leđa Lleytona Hewitta. Iako je bivši "broj 1" svjetskog tenisa uspio "okrenuti" Nicolasa Kiefera, a zatim i, u kombinaciji s Dellacquom, osvojiti prvi set u odlučujućem trećem meču, uzbudljivi susret parova na kraju je ipak pripao njemačkoj kombinaciji, koja je slavila rezultatom 10:5 u produženom tie-breaku.

Inače, zanimljiv je podatak da Lleyton još nikad nije osvojio Hopman Cup. Bio je Australac prvi igrač svijeta, osvajao Grand Slam i Davis Cup, no naslov u Perthu dosad mu je uvijek izmicao iz ruku. Kako je počelo, čini se da ni 2009. neće donijeti ništa novog po tom pitanju...

Nakon Australije i Njemačke na teren su izašle dvije reprezentacije koje se već mogu pohvaliti naslovom u Perthu, SAD i Slovačka. Pomalo neočekivano, ovaj dvoboj odlučen je već nakon pojedinačnih mečeva, budući da je Dominik Hrbaty u tri seta dugačkoj borbi uspio nadvisiti Jamesa Blakea. Prije tog meča, Slovačku je u vodstvo dovela Dominova imenjakinja Cibulkova, koja nije ostavila ni najmanje šanse Meghann Shaughnessy.

Dvoboj parova, čiji ishod nije mogao utjecati na konačan ishod, također je pripao razigranoj slovačkoj kombinaciji, rezultatom 6:4, 7:6.

Tenis - Hopman Cup, Perth

Grupa A, prvo kolo:

Australija - Njemačka 1:2

Dellacqua - Lisicki 6:4, 2:6, 5:7
Hewitt - Kiefer 6:7(6), 6:3, 6:2
Dellacqua/Hewitt - Lisicki/Kiefer 7:6(2), 3:6, 5:10 (produženi tie-break)

SAD - Slovačka 0:3

Shaughnessy - Cibulkova 2:6, 2:6
Blake - Hrbaty 3:6, 6:4, 6:7(1)
Shaughnessy/Blake - Cibulkova/Hrbaty 4:6, 6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!