Tenis

Dokić se vratila prvoj ljubavi

Maja Giljanović • utorak, 06.01.2009.
Dokić se vratila prvoj ljubavi
Foto: Jurica Rako

Jelena Dokić iznova će zaigrati za Fed Cup reprezentaciju Australije. Nekadašnja četvrta igračica svijeta prvi je put u australskom dresu "istrčala" još 1998., a svom se prvom izboru vraća u veljači u play-offu Oceanije u Perthu...

Dokić je za Australiju debitirala u srpnju 1998. protiv Argentine te je Down Under ostala naredne tri godine (9-2) dok nije nakon skandala oca joj Damira koji je optužio organizatore Australian Opena da mu sabotiraju kćerku, 2001. prekinula veze s Australcima.

Tada se okrenula korijenima - rođena je 25-godišnjakinja u našem Osijeku, ali u srpskoj obitelji koja je 1991. odselila najprije u Sombor, a 1994. emigrirala u Sydney - zaigrala je, naime, za bivšu Srbiju i Crnu Goru. Dokić i izvjesna Jelena Janković (sic!) izgubile su 2004. od Bugarske u sastavu Pironkova, Karatančeva i Penkova.

Sljedećih godina nastupio je neobjašnjiv pad nekadašnje (2000.) polufinalistice Wimbledona. Bivša četvrta igračica svijeta (2002.) strmoglavila se 2006. izvan Topa 500 (621.), ali je prošlu godinu završila na respektabilnijem 178. mjestu (nanizala je primjerice krajem 2008. tri Challengera u Italiji).

Australski izbornik David Taylor je impresioniran njenom voljom prije mjesec dana izjavio: "Jelena trenira izuzetno predano i želja mi je vratiti je u našu momčad".

A mediji danas javljaju da je Dokić koja je u prvom kolu Brisbanea namučila petu nositeljicu Amelie Mauresmo (7:6, 7:6) prihvatila Taylorov poziv i pridružila se Samanthi Stosur, Casey Dellacqui i Rennae Stubbs.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!