Nogomet

Beckham debitirao protiv Olića i Petrića

Zoran Zdelar • utorak, 06.01.2009.
Beckham debitirao protiv Olića i Petrića
Foto: EPA

Englez David Beckham ubilježio je svoj prvi nastup za Milan u dvoboju s njemačkim HSV-om....

Milan je danas odigrao prijateljsku utakmicu na međunarodnom turniru u Dubaiju protiv njemačkog Hamburga, a, kao što je bilo i najavljeno, svoj prvi nastup u dresu talijanskog giganta ubilježio je David Beckham. Dok se protekle godine na finalnoj utakmici skupilo svega 1.500 gledatelja, Milan i Beckham privukli su ovog puta čak 28.000 gledatelja.

Engleski reprezentativac krenuo je od samog početka, no odigrao je tek jedno poluvrijeme, pa je u drugom dijelu utakmice Milan zaigrao bez njega u momčadi. Prvih 45 minuta prošlo je bez golova, a Rossoneri su u vodstvo stigli u 63. minuti nakon što je Ronaldinho precizno izveo jedanaesterac. Samo nekoliko minuta kasnije HSV uspijeva izjednačiti zahvaljujući pogotku Benjamina.

Pobjednik je odlučen izvođenjem jedanaesteraca, a uspješniji su bili Talijani rezultatom 4:3. Mladen Petrić i Ivica Olić uspješni su bili s bijele točke, ali su ih skupo koštali promašaji suigrača Nevesa i Aogoa. U Milanu precizan nije bio samo Emerson.

Budući Bayernov napadač, Ivica Olić, proveo je na terenu cijelu utakmicu, dok je najbolji HSV-ov igrač polusezone, Mladen Petrić, u igru ušao na početku drugog poluvremena.

Milanov trener Carlo Ancelotti natuknuo je da bi Beckham najvjerojatnije trebao dobiti određenu minutažu i u Rimu ovog vikenda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!