Zimski sportovi

"Učinio sam sve što mogu"

Antonija Pavlić • utorak, 06.01.2009.
"Učinio sam sve što mogu"
Foto: Kristijan Komarica

Bio je Dalibor Šamšal iznimno sretan svojim ostvarenjem i prvim slalomskim bodovima u karijeri, iako nije odvozio "kopiju" odlične prve, poslijepodnevne vožnje. Jean-Baptiste Grange je također bio oduševljen nakon "mršave" pobjede nad Našim Ivicom Kostelićem, a spomenimo i kako je navedeni najbolji slalomaš svijeta s današnjom "stotkom" ulovio i prvo mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Ted Ligety se danas na Sljemenu nije uspio okoristiti svojom prepoznatljivom riskantnom vožnjom, napravio je nekoliko manjih i jednu krupnu pogrešku te upisao jako veliki zaostatak s kojim će uloviti tek simbolične bodove: "Na sredini staze sam imao nekih poteškoća, snijeg je postao pomalo čudan... Atmosfera je sjajna, veselim se ponovnom dolasku u Zagreb sljedeće godine. Što se tiče najboljeg danas, tipujem na Ivicu. Pobjeda je sigurno njegova."

Presretan svojom vožnjom nije mogao biti Julien Lizeroux: "Nisam odvozio svoju najbolju vožnju, ali ne mogu se ni žaliti. Deveto mjesto je dobar rezultat, nadam se samo da ću voziti bolje u narednim utrkama."

Dalibor Šamšal nije odvezao vožnju iznad svojih mogućnosti kao poslijepodne, no ipak je ubilježio prve bodove i baš na Sljemenu doživio premijerno završavanje obje utrke: "Ovo je bilo nešto doista fenomenalno, publika je super, svi su super. Zadovoljan sam ostvarenim, posložio sam stvari u glavi i odvezao najbolje što mogu."

Pobjednik utrke, Jean-Baptiste Grange bio je presretan ali i prilično uspuhan u ciljnoj ravnini nakon tijesne pobjede nad našim Ivicom Kostelićem: "Bila je ovo sjajna utrka, potpuno sam zaboravio na pogreške i zadovoljan sam. Kako ne bih bio. Doista sam zadovoljan. Ova utrka je doista nešto jedinstveno, ovako se nešto može vidjeti eventualno u Schladmingu, nigdje drugdje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!