Zimski sportovi

"Bilo bi lijepo da smo mogli čuti Lijepu našu"

Antonija Pavlić • utorak, 06.01.2009.
"Bilo bi lijepo da smo mogli čuti Lijepu našu"
Foto: Davor Sajko

Ivica Kostelić je u kratkom razgovoru za HRT nakon odličnog drugog mjesta u trećem slalomu sezone na Sljemenu posebno istaknuo pritisak s kojim se morao nositi i objasnio koliko je taj pritisak drukčiji nego u drugim reprezentacijama...

"Teško je bilo stajati gore na cilju i znati da su sve oči uperene u vas. Takvo što nećete vidjeti u drugim reprezentacijama, austrijski navijači, recimo, ne gledaju samo jednog čovjeka kao favorita i ne prate samo njega. U Hrvatskoj je to tako. Pritisak se jako osjeti, no pokušavam se nositi s njime. Ne mogu ostati miran, ali mogu pokušavati."

Ostala je ipak u svim hrvatskim navijačima, pa i samom Ivici žal za propuštenim sviranje hrvatske himne. "Bilo bi fenomenalno da smo još mogli čuti i Lijepu našu, ali moram čestitati Grangeu čovjek je najbolji slalomaš svijeta i jako ga je teško pobijediti. Ja sam to jedini uspio ove godine i mislim da će se borba stoga odvijati između nas dvojice."

Sljedeći slalom na rasporedu je već za tjedan dana u švicarskom Adelbodenu: "Nadam se da će mi sada biti lakše skijati u Adelbodenu; ovaj mjesec će biti veoma naporan, vozi se pet slalomskih utrka, a tu je još i kombinacija, pa i spustevi... Treba to sve izdržati."

Što se treba popraviti da sljedeće godine na prvoj poziciji napokon vidimo hrvatskog skijaša? "Puno se toga treba poklopiti za prvo mjesto ovdje. Treba naravno prije same utrke postići optimalnu formu, biti čist u glavi. Ma ima tu svega..."

Direktor hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija, Vedran Pavlek, također nije propustio prokomentirati organizaciju utrke kao i osvojeno drugo mjesto Ivice Kostelića: "Sada mi je evo, pao ogroman kamen sa srca. čestitam Ivici, siguran sam da mu nije bilo lako, svi su nakon trijumfa u Alta Badiji i ovdje očekivali pobjedu. Ključ je danas bila prva vožnja, a tu je Ivica zapravo izgubio od Grangea. Međutim, Hrvatska može biti presretna, četiri godine na postolju ima svog skijaša i to pred ovakvom publikom i ovakvim pritiskom."

Glavni predstavnik VIP-a za Hrvatsku još se samo kratko nadovezao: "Ovako nešto nisam u životu doživio, organizacija je bila stvarno perfektna, a navijanje - o tome da ne pričam. Cijeli svijet je oduševljen onim što vide i ovo je zasigurno najbolja promocija Hrvatske države. Navijači su bili fenomenalni. Nikada nisam vidio da publika tako zdušno navija za izravnog Ivičinog konkurenta i dalje se veseli svakom njegovom dobrom rezultatu, dobrom potezu. To stvarno nikada nisam vidio."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!