Zimski sportovi

"Fokusiran sam samo na Svjetski kup"

Antonija Pavlić • utorak, 06.01.2009.
"Fokusiran sam samo na Svjetski kup"
Foto: Davor Sajko

Na službenoj su pressici u Tomislavovom domu nakon utrke medijsku pozornost dobila samo dva prvoplasirana skijaša - Jean-Baptiste Grange i naš Ivica Kostelić...

Prvo se pred novinarima pojavio danas za pet stotinki sretniji Francuz Grange: "Prva vožnja je bila veoma teška, najteže je bilo naći pravi ritam. Utrka je bila teška i stoga jer sam u obje vožnje morao startati odmah poslije Ivice te se trebalo nositi s tim ogromnim pritiskom koji je stvarala publika. U drugoj sam vožnji napravio nekoliko pogrešaka te sam stoga bio iznenađen kada sam u cilj ušao kao prvi."

Od Svjetskog prvenstva u domovini Grange još ne očekuje ništa već se želi samo koncentrirati na preostale utrke Svjetskog kupa. "Ima još puno utrka do Svjetskog prvenstva u Val d'Isereu, a ja se samo sada želim fokusirati na naredne slalomske utrke. Već sam pokazao da se mogu boriti i za medalje te stoga mislim da neću imati problema ni na SP-u. Zasad sam potpuno koncentriran na utrke Svjetskog kupa."

Kako je bilo pobijediti danas Ivicu? "Morao sam uložiti puno truda da pobijedim danas Ivicu, sretan sam što sam konstantno na veoma visokoj razini i što se to evo ponavlja iz utrke u utrku."

Ukupna pobjeda u Svjetskom kupu nije prioritet: "Lijepo je biti trenutno vodeći, to sigurno nisam očekivao, ali moram vam reći da je uzbudljivo. Znam da imam priliku biti najbolji, no bit će teško zadržati tu poziciju. Tu su još odlični skijaši kao što je Bode Miller ili Aksel Lund Svindal, koji skijaju sve discipline na vrhunskoj razini i borit će se za prevlast u ukupnom poretku. Moj cilj je biti najbolji u slalomskim utrkama i trenutno sam fokusiran samo na to."

"Prošle godine ovdje nisam bio toliko dobar, no uvijek sam smatrao ovu utrku posebnom. Sviđala mi se kruna i poželio sam nositi ju jednom. Lijepo je doći u ovako velik grad gdje te bodri toliko navijača. Svi ovi ljudi su napravili puno za organizaciju, koja je stvarno na vrhunskoj razini."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!