Nogomet

Jerko Leko zabio Juventusu

Borna Rupnik • srijeda, 07.01.2009.
Jerko Leko zabio Juventusu
Foto: Davor Sajko

Juventus i Monaco snage su odmjerili u Messini, u sklopu turnira grada Messine, na stadionu San Filippo. Naposljetku je slavio francuski prvoligaš, no tek poslije izvođenja jedanaesteraca. Nakon 90 minuta rezultat je glasio 1:1, a pogodak za Monaco postigao je Jerko Leko...

Prijateljski dvoboj na Siciliji odigrali su talijanski Juventus i francuski Monaco. Obje su momčadi istrčale na teren u vrlo jakim sastavima. U redovima Stare dame na vratima je stajao oporavljeni Gianluigi Buffon, a priliku su dobili gotovo svi standardni prvotimci. Za Monaco su od prve minute zaigrali Jerko Leko i Nikola Pokrivač, dok Dario Šimić nije nastupio.

Unatoč početno pritisku Juventusa, poveo je Monaco. Nakon pogreške u talijanskoj obrani Legrottaglie ruši Adua unutar kaznenog prostora, a s bijele je točke neumoljiv upravo Jerko Leko. Hrvatski je reprezentativac iz igre izašao u 74. minuti, a zamijenio ga je Dufau.

Vezane vijesti

Juventus se poraza naizgled spasio na samom kraju susreta. Dugu je loptu primio Vincenzo Iaquinta, prevario Thurama i zabio za 1:1. Međutim, Francuzi su jedanaesterce izvodili bez greške, dok je za Juventus promašio De Ceglie, te je pobjeda pripala Monacu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!