Zimski sportovi

Mediji oduševljeni, publika indignirana

Antonija Pavlić • srijeda, 07.01.2009.
Mediji oduševljeni, publika indignirana
Foto: Kristijan Komarica

Puni su hvale i dojmova bili svi strani novinari koji su pohodili ovogodišnje izdanje Snježne kraljice. Od austrijskih, engleskih, švicarskih, njemačkih, slovačkih, japanskih i ostalih kolega, ipak, najveće su impresije sa sobom ponijeli Slovenci, o čemu svjedoče i sljedeći retci...

Ekipa s RTV Slovenije piše ovako: "Organizacijom ovogodišnjeg Snow Queen Trophy pokala hrvatska se prijestolnica definitivno pridružila najboljim organizatorima utrka Svjetskog kupa. Ženski i muški slalom, kao i utrka legendi, bili su na vrhunskoj organizacijskoj razini te se Zagreb i Hrvatska već nakon pet godina održavanja ovog spektakla tako mogu pohvaliti ostvarenjem svojevrsne tradicije. Velik broj gledatelja koji su sportski navijali za sve natjecatelje dodatno je poboljšao dojam, izostali su ekscesi, a nije bilo ni zloglasnih Bad Blue Boysa zbog čega je čitava priredba prošla u najboljem mogućem redu."

Naredna stvar koja je potpuno opčinila autora spomenutih hvalospjeva, Urbana Laurenčiča, bilo je "uragansko" navijanje sljemenskih navijača: "Organizatori utrke su napravili dobitnu kombinaciju složivši muški dio programa na blagdan Sveta tri kralja. Obje utrke je ukupno vidjelo oko 30.000 ljudi i stvarno prekrasno navijalo za sve skijaše i skijašice. Svaka čast organizatorima koji su prevezli i smjestili sve te ljude i pobrinuli se za njihovu sigurnost i vraćanje u grad. "

Pohvale su na koncu upućene i hrvatskoj policiji koja je i organizirala konvoj do samog brda: "Vožnja u konvoju za sve je bila poseban događaj. Onaj tko želi na vrh Sljemena tamo nikako ne može stići za pola sata osim ukoliko policija ne napravi konvoj i propusti nas kao što nas je propustila na dane utrke. Za sve je sudionike ovo bilo posebno iskustvo: sirene, duga kolona, posvuda svjetla..."

Čitatelji portala na kojem je danas osvanuo ovaj prilično poduži komentar događanja na Snježnoj kraljici, iz kojeg smo mi izvukli samo najzanimljivije dijelove, nisu se ipak složili sa sadržajem teksta te su autoru spočitnuli da je zaboravio da postoje utrke koje su u Svjetskom kupu već godinama, kao što su Kitzbühel, Wengen, Adelboden... Spomenuti naravno nisu zaboravili niti Kranjsku goru, a u mnogim je komentarima prisutna i određena količina zavisti.

U mješavini emocija koje su se sakupile u posjetiteljima portala našlo se i nešto pozitivnih, pa čak i izuzetno pozitivnih reakcija, ali i onih negativnih, čiji je sadržaj vjerujemo imao i političku pozadinu, napadajući autora te mu spočitavajući što kao Slovenac hvali Hrvate i njihovu priredbu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!