Nogomet

Svijet o oproštaju Nike Kovača

HINA • četvrtak, 08.01.2009.
Svijet o oproštaju Nike Kovača
Foto: Davor Sajko

Vijest o oproštaju kapetana Nike Kovača od hrvatske nogometne reprezentacije objavile su sve vodeće svjetske novinske agencije, te brojne novine i internetski portali.

Britanski Reuters navodi da Niko Kovač napušta reprezentaciju kako bi otvorio prostor mlađim igračima dodavši kako je Kovač bio fizički odlično pripremljen i okretan vezi igrač koji je za hrvatsku reprezentaciju odigrao 83 utakmice. Medijski prostor oproštaju Nike Kovača posvetio je i njemački DPA, francuski AFP, te austrijska APA.

Vijest o prekidu internacionalne karijere kapetana "Vatrenih" objavili su i brojni austrijski i njemački mediji. Tako austrijski Kleine Zeitung navodi kako je "Kovač već u ljeto nakon europskog prvenstva razmišljao o povlačenju, ali su ga njegovi sunarodnjaci nagovorili da nastavi. Defenzivni veznjak u Salzburgu je nakon više ozljeda izgubio stalno mjesto u momčadi trenera Co Adriaansea. Hrvat koji je u 83 utakmica za reprezentaciju zabio 15 golova, s Adriaanseovim prethodnikom Giovannijem Trappatonijem još bio jedan od ključnih igrača", piše Kleine Zeitung.

"Nisam više dijete i znam da bih u ovim okolnostima bio teret za nacionalnu vrstu", izjavio je Kovač obrazlažući povlačenje.

Der Standard i Salzburger Nachrichten također pišu o odluci Nike Kovača da zaključi reprezentativnu karijeru.

Otočki mediji, premda se hrvatska reprezentacija nalazi u istoj skupini s Engleskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2002. godine, nisu objavili niti retka o oproštaju kapetana hrvatske vrste.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!