Rukomet

"Protivnika moraš zeznuti"

HINA • četvrtak, 08.01.2009.
"Protivnika moraš zeznuti"
Foto: Bruno Karadža

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar je danas na konferenciji za novinare u splitskom hotelu Le Meridiane Lav izjavio kako se uoči prijateljske utakmice protiv reprezentacije Slovenije, koja će se igrati u petak, smanjuje opterećenje na hrvatske rukometaše u trenažnom procesu kako bi što spremniji dočekali tu utakmicu koja je zadnja provjera pred Svjetsko prvenstvo koje počinje 16. siječnja...

"Utakmica protiv reprezentacije Slovenije za nas će biti dobra provjera radi uklanjanja nedostataka u našoj igri", rekao je Červar, dodavši kako će Ivano Balić sigurno biti sa suigračima na klupi ali u dodatnim konzultacijama sa Ivanom i zdravstvenom službom stručni će stožer odlučiti hoće li on igrati u toj utakmici.

Červar je izvjestio kako je zdravstveno stanje igrača dobro, te da ima "sitnih poteškoća" - primjerice Denis Špoljarić se potužio, ali redovito trenira.

Červar je naglasio kako će stručni stožer i igrači pomno analiziraju igru svojih protivnika u prvom dijelu natjecanja u kojem će u Splitu odigrati pet utakmica. Dodao je kako se temeljito analizira igra reprezentacija Švedske, Španjolske i Južne Koreje, koje Červar smatra glavnim konkurentima u prvom dijelu natjecanja. Govoreći i mogućim inovacijama u igri Hrvatske rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu Červar je otkrio kako se uvježbava sustav igre bez kružnog napadača, ne zato što je Igor Vori loš nego da se iznenadi protivnike.

"Protivnika moraš zeznuti pa tražimo nova rješenja u igri koja su neuobičajena. Mi smo i na ranijim natjecanjima u igru unosili inovacije pa nam je to donosilo uspjeha", kazao je Červar.

Na novinarski upit tko će u obrani zamjeniti Davora Dominikovića koji neće nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu, Červar je kazao kako je to bitan problem na čijem rješavanju radi sa suradnicima u stručnom stožeru. Pri tomu je Červar kao Dominikovićeve zamjene spomenuo Denisa Špoljarića, Dalibora Anušića i Jakova Gojuna.

Červar je ponovio kako je atmosfera na otvorenom treningu reprezentativaca u Spaladium Areni u srijedu, kojem je nazočilo više tisuća Splićana, bila fenomenalna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!