Rukomet

"Publika je bila naš najbolji igrač"

Bernard Jurišić • petak, 09.01.2009.

Izbornik Lino Červar bio je samo djelomično zadovoljan viđenim u generalnoj probi za Svjetsko prvenstvo koje počinje za tjedan dana. Hrvatska rukometna reprezentacija imala je i dobrih i loših strana protiv Slovenije večeras...

Lino Červar: "Moram pohvaliti Sloveniju jer je odigrala borbenu utakmicu i bili su nam idealan protivnik. Ukazali su nam na neke pogreške koje ne smijemo raditi. Dali su nam poruku da će nam biti jako teško i da moramo krvavih koljena izlaziti s utakmica. Ako budemo dozvoljavali da nas protivnici kažnjavaju brzim pogocima nakon naših golova, nećemo se dobro provesti ni protiv Koreje, ni Španjolske, ni Švedske. Utakmica nam je jako dobro došla da nam otkrije naše slabosti. Uporište svih pobjeda je obrana, ona je ta koja diže i publiku i momčad. Bilo je i dobrih trenutaka, a za mene je naš najbolji igrač bila publika. Analizirat ćemo ovu utakmicu i iz nje izvući pouke. Hvala Sloveniji što nam je došla pomoći i što je bila protivnik po mjeri. Ima još dosta dana za popravak i do Koreje. Balić? Možemo biti zadovoljni njegovim izdanjem, drago mi je da se dobro osjeća, htio je još igrati i mislim da će biti spreman za natjecanje."

Blaženko Lacković: "Polukontre i kontre kao protiv Slovenije danas ne smiju nam se događati na Svjetskom prvenstvu. Ne smiju nam se događati tako naivne pogreške, moramo to ispraviti. Atmosfera u momčadi je odlična, ova pobjeda nam je značajna i puno će nam pomoći. Publika je bila odlična i nadam se da će tako biti i na Svjetskom prvenstvu. Osjećam se odlično, treniramo dobro i nemam nikakvih problema što se ozljede tiče."

Miro Požun, izbornik Slovenije: "Čestitam Linu i Hrvatskoj na pobjedi, znam da će im forma ići samo prema gore i da će na prvenstvu igrati kako svi očekujemo i po mom mišljenju igrati finale - ako Bog da osvojit i zlato. Došli smo s pomlađenom reprezentacijom, lijepo so primljeni, dvorana je super, sreli smo neke stare prijatelje i pokazali da smo u vrlo dobrim odnosima. Zadovoljan sam rezultatom i igrom naše reprezentacije jer znamo svi što znači Hrvatska u svjetskom rukometu. Igrali smo hrabro, motivirali smo Hrvatsku da uloži više napora da bi nas pobijedila."

Uroš Zorman: "Moram se zahvaliti svima na gostoprimstvu, atmosfera je bila super i bez provokacija. Želim Hrvaskoj puno sreće, imam puno prijatelja Hrvata i želim im da osvoje ovo Svjetsko prvenstvo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!