Zimski sportovi

Raich u vodstvu, Kostelić solidan

Petar Plevnik • subota, 10.01.2009.
Raich u vodstvu, Kostelić solidan
Foto: Davor Sajko

Nakon prve vožnje veleslaloma u Adelbodenu u vodstvu je Benjamin Raich. Austrijanac ima 20 stotinki prednosti u odnosu na Talijana Massimiliana Blardonea, a unutar sekunde je i trećeplasirani Austrijanac Christoph Gruber. Ivica Kostelić na solidnom je 19. mjestu...

Da najbrže vrijeme druge vožnje slaloma na Sljemenu nije bilo slučajnost te da je forma Benjamina Raicha u evidentnom usponu pokazala je i današnja prva vožnja veleslaloma u Adelbodenu. Sjajno se Austrijanac spustio jednom od najzahtijevnijih veleslalomskih staza u Svjetskom kupu Chuenisbaergliijem, ostvarivši 20 stotinki prednosti pred Talijanom Massimilijanom Blardoneom.

Uz Blardonea borbi za najviše mjesto pobjedničkog postolja s pravom se može nadati i trećeplasirani Austrijanac Christoph Gruber, koji za sunarodnjakom Raichom zaostaje 79 stotinki. Među konkurentima za sam vrh nema pak domaćina, koji iako imaju četvoricu skijaša među 12 najboljih, najboljeplasiranog imaju u osmom mjestu mladog Carla Janke.

Unatoč problemima s ramenom, Ivica Kostelić odvozio je još jednu solidnu veleslalomsku vožnju. Vrlo dobro krenuo je Ivica u utrku, s nešto više od pola sekunde zaostatka na prvom prolazu, no neugodan udarac u jedna vrata čini se usporio je Kostelića, natjeravši ga nešto oprezniju vožnu, pa je Ivica u cilj ušao s dvije sekunde i stotinkom zaostatka za Raichom. Iako na 19. mjestu, zaostatak Kostelića za desetoplasiranim Larssonom iznosi manje od pola sekunde, tako da dobrim nastupom u drugoj vožnji Ivica bitno može popraviti svoj plasman.

Drugi hrvatski predstavnik Dalibor Šamšal nastupio je sa startnim brojem 68 te je utrku završio na 54. mjestu, sa šest sekundi i 21 stotinkom zaostatka za Raichom.

Adelboden, veleslalom, prva vožnja:
1. Benjamin Raich (AUT) 1:12:33
2. Massimiliano Blardone (ITA) +0.20
3. Christoph Gruber (AUT) +0.79
4. Aksel Lund Svindal (NOR) +1.17
5. Jean-Baptiste Grange (FRA) +1.32
6. Cyprien Richard (FRA) +1.34
7. Marcel Hirscher (AUT) +1.37
8. Carlo Janka (ŠVI) +1.45
9. Marc Berthod (ŠVI) +1.46
10. Markus Larsson (ŠVE) +1.53
...
19. Ivica Kostelić (HRV) +2.01

...
54. Dalibor Šamšal (HRV) +6.21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!